DOĞANCI’DA YER BULUNAMAYINCA ASM KETEM BİNASINDA AÇILDI

8 Şubat 2018 16:21

Doğancı Mahallesi Muhtarı Melek Ağlasunlu, eski KETEM binasında açılan Aile Sağlığı Merkezi’nin adına Aralık-2016’da Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit düşen Durmuş Öcal’ın isminin verilmesini istedi.

Doğancı Mahallesi Muhtarı Melek Ağlasunlu, 2 yıllık uğraşların sonucunda mahalle halkının ihtiyacı için eski Kanser Araştırma Merkezi binasında 4 doktorlu Aile Sağlığı Merkezi açıldığını söyledi. Muhtar Ağlasunlu, yeni ASM’ye İstanbul’da Aralık-2016’da terör saldırısında şehit düşen Polis Memuru Durmuş Öcal’ın adının verilmesini istedi. Ağlasunlu, şöyle konuştu:

HASTANE GİDİNCE ASM

HİZMETİ İHTİYACI ARTTI

Doğancı Mahallesi’nde Aile Sağlığı Merkezimiz yok. Bunun için 2 yıldır uğraşıyoruz. Mahallemizde ASM kurulması için gitmediğimiz yer kalmadı. Sağlık Bakanlığı’na kadar gittik. Valimiz ile İl Müdürümüz ile görüştük. Ancak mahallemizde ASM açacak uygun bir yer yok. Mahallemiz sakinleri aile hekimliği hizmetini Yenice Mahallesi ile Kurtuluş Mahallesi Aile Sağlığı Merkezlerinden gördü. Vatandaşlarımız o mahallelerdeki doktorlara gittiler.

Devlet Hastanesi yanı başımızda olunca hastaneye gidiliyordu. Ancak hastanemiz taşındıktan sonra bu konu önemli bir ihtiyaç haline geldi. Sağlık Müdürümüz ile konuştuk en yakın yer olan Kanser Araştırma Merkezi binasına Aile Sağlığı Merkezi açılmasına karar verildi. Müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. KETEM binası ile mahallemizi bir yol ayırıyor. Burada 4 aile hekimi görev yapacak. Mahalle sakinlerimiz yeni Aile Sağlığı Merkezi’nden hizmet almaya başladı.

BİRKAÇ MAHALLENİN ORTAK HİZMET NOKTASI

Yeni açılan Aile Sağlığı Merkezi, birçok mahalleye hizmet ediyor. Bir mahalle için açılan ASM değil. Bunun için adının Şehit Durmuş Öcal ASM olmasını istiyoruz. Bu aile sağlığı merkezine şehidimizin adı verilsin. Bu konuyu Sayın Valimize de ilettim. İnşallah bu isteğimiz yerine gelir. Valimize, il müdürümüze ve tüm yetkililere teşekkür ederiz.”

 

 

Bu haber 660 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...