Hedef: İtalya’ya ihracat

9 Şubat 2018 15:39

Gelendost Çaltı’nın meşhur sarımsağı tanındıkça pazar payı artıyor. Köylüler bu yıl üretimi 200 dekardan 500 dekara çıkardı. Gelendost Çaltı Muhtarı Haşim Uzun, “İnşallah Türkiye’nin bir numarası olacağız” dedi.

Basın ve  Isparta Belediyesi’nin festival etkinliği ve tanıtıma yönelik girişimleri ile tanınan Çaltı Sarımsağı 2018’de altın yılını yaşayacak. Tüccarların daha çok ilgi gösterdiği Çaltı’da 2018 sezonu  için üretim 200 dekardan 500 dekara yükseltildi. Daha çok ürün almayı hedefleyen köylüler gözünü İtalya pazarına dikti.

Gelendost Çaltı Muhtarı Haşim Uzun, İtalya’da halde işyeri bulunan bir işadamı ile temas halinde olduklarını söyledi. İtalyan işadamının bu yıl haziran ayında hasat edilecek sarımsağın tamamına talip olduğunu belirten Uzun, “İnşallah bu yıl tüm mahsulümüzü İtalya’ya ihraç edeceğiz. Köyümüz Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üzerinden bu ihracatı gerçekleştireceğiz. Köyümüzün sarımsağı artık daha çok biliniyor. 200 dekarda yapılan sarımsak üretimi 500 dekara yükseldi. İnşallah Türkiye’nin bir numarası olacağız” dedi.

 

Bu haber 623 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...