İl Özel İdareleri kapatılmamalı

9 Şubat 2018 15:42

MHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Kerem Araz’a göre, Isparta gibi illerde bütünşehir ya da büyükşehir yasası kapsamında İl Özel İdareleri kapatılmamalı.

MHP İl Genel Meclisi Grup Sözcüsü Kerem Araz, Hükümetin gündemindeki Bütünşehir ya da Büyükşehir Yasa taslağına ilişkin değerlendirmede bulundu.

İl Özel İdare teşkilatlarının bu kanun kapsamında kapatılmasının tartışılmasından yakınan Araz, köy, kasaba ve kırsal hizmetlerinde İl Özel İdarelerin Belediyelere göre daha hızlı olduğunu söyledi. Araz, şu değerlendirmelerde bulundu:

                “Büyükşehir yasasını diğer illerde gözlemledim. Muğla’da, Manisa’da duruma baktım. Büyükşehirlerde köylere, uzak noktalara hizmet götürmek hız bakımından farklı. Belediyeler bu noktada İl Özel İdaresi’nden daha hızlı değil. Ben hizmet bakımından Özel İdarelerin daha hızlı olacağına inanıyorum. Bütçenin tek elden yönetilmesi noktasında faydalı mıdır? Faydalıdır.

205 KİLOMETRE YOL ASFALTLANDI

HEM DE KENDİ İMKANLARIYLA

Ama hizmetin daha hızlı ilerlemesi için İl Özel İdare’nin olması gerektiğini düşünüyorum. En basiti yol örneği. 205 km. köy yolu asfaltlandı. İl Özel İdaresi bu hizmeti kendi çalışanları ile bu işi yaptı. Maliyeti düşük oldu. Kendi asfalt şantiyesini kurdu. Belediye buna yetişemezdi. Belediye’nin personeli de çok hizmet veriyor ama il geneline yaydığımızda yetişilemez. Ben bunu Manisa’da, Muğla’da birebir gördüm.

HİZMETLER YAVAŞLAR

Dolayısıyla İl Özel İdareleri kalmalıdır. Manisa’da düz ova var. Ona rağmen hizmette sıkıntı yaşanıyor. Isparta’da Şarkikaraağaç’ı, Sütçüler’i düşünün. Ulaşımı zor. Coğrafi şartlar zor. Engebeli bir yapı. Her an hizmet alınması gerekiyor. Isparta’ya kar yağar. Yağdığı gün çözmek sorundasın. Özel İdare’ye kaldırdığını düşün, bu hizmetlerin hızlı gitmesine yönelik endişelerim var. Hizmetler yavaşlayacaktır.”

 

Bu haber 614 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...