Uluborlu Belediye Başkanı fena kızdı

13 Şubat 2018 16:09

Uluborlu’yu geleceğe taşıyacak vizyon projesiyle ilgili ilçede 1-2 kişinin yaptığı muhalefet AK Partili Başkanı kızdırdı.

Uluborlu Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Uğur Ünverdi, Bakanlar Kurulu kararıyla çarşı merkezinde uygulanacak kentsel dönüşüm projesiyle ilgili sosyal medyadan yapılan yorumlara kendi hesabından yaptığı geleneksel cumartesi canlı yayınında cevap verdi:

 KAHVEDE DEDİKODU YAPACAĞINIZA…

 Arkadaşlar cevap veremeyeceğimiz hiçbir soru yok. Alnımız açık. Arkadaşlarımız sosyal medya hesaplarımıza soru sorarken, kendi hesaplarından bize hakaret ediyorlar. ‘Riskli alan tebligatının mülk sahiplerine yapılıp-yapılmadığı sorulmuş. Riskli Alan ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı alındı. Bu kararın tebliği ile ilgili bize sorular geliyorlar. Bakanlar Kurulu kararı tebliğ edilmez. ‘Kabul-ret oranının kaç olduğuna ilişkin sorular geliyor. Biz bu kararlar alınmadan önce toplantılar yaptık. 160 kişinin katılımıyla toplantı yaptık. Orada soru sormayan arkadaş klavyeden soru soruyor. Orada yazıp, bize hakaret ediyorlar ‘gel Belediyeye sor’. Gelip bana soru sorabilirsiniz, kahvede dedikodu yapıyorsunuz. Amaç farklı olduğunu düşünüyorum.

 AT GÖZLÜĞÜ İLE BAKILIYOR

 Kıymet taktirinin mülk sahiplerine bildirip-bildirilmediği soruluyor. Biz bir kıymet taktiri yaptık. Ben belediye başkanıyım. Belediyenin hak ve hukukunu korumakla ilgili görevli birisiyim. Kıymet taktiri yapılır ama vatandaşa gidip ‘değeri şudur’ denilir mi? Burada vatandaşımız mülkünü satmak isteyebilir. Takas yapmak isteyebilir. Bunlarla ilgili çalışma yapılmıştır.’Bunların fiyatlarını açıkla’ demek projeyi öldürmektir. Biz bu projeyi uygulamak istiyoruz. Biz bu projeyi uygulayacağız. Bir misafirimiz geliyor, çarşıda yemek yiyecek yer yok. Neden at gözlüğü ile bakıyorsunuz? Böyle mi dursun? Aradan 70 yıl geçmiş. Bunu yenileyeceğiz. Çarşıyı yenileyeceğiz.

ALLAH’TAN KORKUN

Sosyal medyadan hakaret etmek, kamuoyu oluşturmak. Proje üzerinde rant varmış. Allah’tan korkun. Sizi Allah’tan korkmaya davet ediyorum. ‘Risk analizi kaç binada yapılmış’ diye sorulmuş. 33 adet binada risk analizi yapılmıştır. Risk analizi yaptırdıktan 7 ay sonra bir yasal düzenleme daha yapıldı. İskan ve ruhsatı olmayan binaların tamamı riskli bina sayılıyor. Şu an bizim çarşımızda 7-8 binanın iskan ve ruhsatı yok. Bunların tamamı riskli bina sayılıyor. Bizim bu risk analizlerini yaptırdığımız zaman böyle bir yasa yoktu.

1 MİLYON TL HİBE GETİRDİK

Söz konusu teknik çalışmalar için ne harcandığı soruluyor. Yapıların risk analizleri için 17-18 bin TL para harcadık. Değer tespitleriyle ilgili 7-8 bin TL harcadık. Toplam 27-28 bin TL harcadık.

Bu proje ile ilgili para ve kaynak buldunuz mu diye sorabilirsiniz. Şu an bu projenin 1 milyon 075 bin +KDV hibe parası var. Bu parayı bulduk ve getirdik. Uygulama projesinin yapımında ve diğer aksamın tamamında Bakanlık tarafından hibe aldık. Ama şu an parayı kullanamıyoruz. Yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle kullanamıyoruz. Ama yeniden imar planı yapacağız ve yolumuza devam edeceğiz. Bu konuları defalarca konuştuk. Mecliste görüşme açtık. Bizim sayfamızda soru soruyorsunuz, kendi sayfanızda hakaret ediyorsunuz. Böyle bir şeyi kabul edemeyiz.

 ‘Herşey rantın paylaşımı üzerine kurulu’ demiş arkadaşın birisi (Rıza bey). Bu çok kötü ve ağır. Hiç kimsenin bize hakaret etme hakkı yok. Ben buradan Uluborlu’ya sesleniyorum. Bu projenin neresinde rant varsa, açıklansın. Bunu açıklamayan iftiracıdır. Söylemezsen ve bunu ispat etmezsen dünyanın en adi insanısın. Seni yalancı ve müfteri ilan ediyorum. Nerede rant göstereceksin. Bize hakaret eden arkadaşa soruyorum. Senin Uluborlu’da dikili ağacın var mı? Senin Uluborlu’ya bir eserin var mı? Uluborlu’da hiçbir eseri olmayan hiçbir insanın bize nasihat etme haddi değil. Sabah kalkmasını, gece yatmasını bilmeyen hiçbir arkadaştan alacağımız nasihat yoktur. Buradan müfteri, yalancı ilan ediyorum. Bunu ispat etmeyen dünyanın en adi insanıdır. Biz çirkin iftiraların altında kalmayız, bunlara pabuç bırakmayız. Allah ıslah etsin.

 

Bu haber 631 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...