“ Döner seçerken dikkat “

24 Ocak 2013 18:08

Lokantacılar, Fırıncılar, Pastacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, halk arasında tostçu diye de bilinen dönercilere karşı vatandaşların şiddetle dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Erdeğer daha açık konuşarak; “1-1,5 TL’ye satılan dönerlerde hile yapılmak zorunda yoksa zarar eder. Yani hap yap para kap olayı. Çocuklarımız adına üzülüyorum” dedi.

Lokantacılar, Fırıncılar, Pastacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer büyük bir duyarlılık örneği sergileyerek odasına kayıtlı bazı dönercileri halka şikâyet etti. Bu konuda da denetleme merciinde bulunan Belediyeye de sert çıkan Erdeğer, aileleri uyardı. Özellikle dershane bölgelerinde bazı dönercilerin düşük fiyatla döner sattıklarını ve bunların hileli olduğunu ifade eden Erdeğer, şunları söyledi: “Isparta’da dönercilerin ekmekleri 200 gr. İçine de 60 gr. döner koyması lazım. Ekmeği en az 35-50 kuruşa alıyorlar. Varın siz hesap edin artık. Bazı yerlerde 1 TL’ye satıyorlar. En 2 TL’ye satması gerekiyor. Zararına kim satar, kimse. 9 kilo tavuk takıyorsa 6 kilo deri takıyor. Ve bunu da lise çağındaki çocuklar yiyor. Aileleri uyarıyorum. Kesinlikle çocuklarına yedirmesinler. 1-1,5 TL’ye olan dönerleri yemesinler. Hile yapmak zorunda. Bir de ayran veriyorlar yanında. Bu döner insan sağlığına zararlı. Dönerimiz normalde çok güzel. 2 TL’ye satılan dönerleri yesinler. Bir ara ekmekte rekabet vardı, ekmekler çok kötü çıktı. Rekabet kaliteyi düşürüyor. Dönerciler arasında da rastlıyoruz.

TEK TEK SİGARA SATTIKLARINI DA SÖYLÜYORLAR

Hap yap para kap olayı. Bu bölgelerde de dershaneler var. Ben oradaki çocuklara üzülüyorum. Belediye bunları değerlendirip kontrol altına alması lazım. Gramaj kontrollerini yapsınlar, numuneleri alsınlar. Ayrıca aldığım duyumlara göre ucuz satan dönercilere tek tek sigara verdiği söylentileri var. Yazık arkadaş ya! Aileler lütfen dikkatli olsunlar. Gerçi çocukta 3-5 TL’ye günü geçiştirmeye çalışıyor.  Kanunen bunlara bizim bir şey yapma şansımız yok. Bunu belediye çözecek. Denetim sıkı tutulsa durum çözülür.

TABLDOTLARA DA DİKKAT EDİN

Lokantalarda durum böyle değil. Tabldotta sıkıntı olabilir ama lokantalarımızda sıkıntı yok. Şimdi 3-5 TL’ye 4-5 çeşit yemek veriyorlar. Çorbayı 1 TL’ye bile verse onun bulaşığı bile yıkanmaz. Belki düzgün yapan arkadaşlar da olabilir ama bence soru işareti. Aslında en çok denetimi Tarım İl Müdürlüğü yapması lazım ama niyeyse Belediye bu işin yükünü çekiyor. Belediye 180 TL ceza yazma yetkisi var Tarım İl Müdürlüğü’nün ise 4 bin TL. Öyle olunca caydırıcı olmuyor. Yine yapılıyor yine yapılıyor. Halk sağlığı için önemli. İhaleye gidiyor ekmeğin kilosunu 1 TL’ye alıyorlar. Ekmeği bırak sadece un alsa götürse işlemeden yine zarar ediyor. Komisyondaki arkadaşta aferin gel en düşük teklifi sen verdin diyor. Durum bu. Tabldot yerken de dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum.”

 

Bu haber 1150 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...