Belediye, şehir merkezinde yeni galeri açılmasına izin vermemeli

14 Şubat 2018 15:42

Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Mustafa Tulga, 4 yıl önce hizmete giren ticaret merkezinde faaliyet gösterenlerin memnun ve mutlu olduğunu söyledi.

Isparta’nın örnek kümelenme projesi Oto Galericiler Sitesi’nde 56 dükkanın 12’si boş. Diğer dükkanlarda 2.el oto ticareti kurumsal firmalarca güvenle yapılıyor. Oto Galericiler Sitesi’nde diğer dükkanların boş kalmasının sebebi hala şehir merkezinde bu işi yapanların olması ve yeni esnaflara ruhsat veriliyor olması.

Oto Galericiler Sitesi Kooperatifi Başkanı Mustafa Şenol Tulga, toplu ticaret merkezi ile Isparta’da oto ticaretine güven geldiğini iddia etti. Oto Galericiler Sitesi’nin 2.el oto ticaretinin kurumsallaşmasını sağladığını belirten Tulga, şöyle konuştu:

‘SEKTÖRE KURUMSALLIK GELDİ’

Biz burada İnsanların birlik ve beraberlik ile ne yapabileceğin gösterdik. Müşteriler açısından oto ticaretine bir güven oluştu. Oto galericileri kurumsal bir yapıya kavuştu. Hırsızlıklar ve park halindeki araca çarpma olayları ortadan kalktı. Bu önemli bir fayda.  Sektöre kalite geldi, kurumsallık geldi. İnsanların gözü kapalı bir şekilde a’raç alabildiği bir yer haline geldi.

‘BELEDİYE ARTIK GÖZ YUMUYOR

Şehir merkezinde galericilik yapmak yasak. Kanun bunu yasaklıyor. Belediye ilk etapta bize destek verdik. Galericiler Sitesi’nin dolması ve faaliyete geçmesi için çok emek verdi. Ama sonradan insanlarla uğraşmak istemeyen bir anlayış başladı. Esnaflarla fazla uğraşmak istemiyorlar. Bu durumun önüne geçilmesi gerekiyor. Belediye şehir merkezinde galericilik yapanları Oto Galericilere yönlendirmek zorunda. Şehir merkezinde yeni galericiler açılıyor. Kulübü gibi yerlerde galeriler açılıyor.

‘GÜVENLİK VAR, CİDDİYET VAR’

Oto Galericiler Sitesi’nde kiralar 1200-1500 TL arasında. Güvenliğin var, bekçin var, oto pazarı imkanı var. Araba götürüp-getirme derdi yok. Çoğu galerici ilk gittiğinde pişman olmuştu. Ama şimdi memnunlar. 1200 TL’ye 30 gün arabalarını park ediyorsun. 56 araçla çarşıda galericilik yaptığınızı düşünün. 2’sini aracın önüne, diğerlerini başka yere götürüyorsunuz. Hafta sonu 5’ini galericiler sitesine götürüyorsunuz. Benzini var, yıkaması var, başında adam götüreceksin. Zaten kira parası o iş için gidiyor.”

 

Bu haber 627 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...