Halk Günü değil İŞ-AŞ Günü

24 Ocak 2013 18:12

Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, her hafta Cuma günleri saat 14.00’be başlayan Halk Günlerine insanların iş ve aş umuduyla geldiğini başka bir konunun görüşülmediğini belirtti. Eren, vatandaşların sadece Cuma değil her gün iş isteği için geldiğini bildirerek “Bize her gün halk Günü” dedi.

Isparta Belediyesi’nin vatandaşların isteklerini, şikâyetlerini ve dileklerini yerine getirmek amacıyla başlattığı Halk Günleri buluşmalarını üzerinden 2 ay geçti. Bu süre zarfında vatandaşlar Cuma günü saat 14.00’da belediyeye gelerek Başkan Yardımcılarıyla görüşüyor ve sorunlarını, isteklerini iletiyorlar.

“VATANDAŞLARIN TEK BİR İSTEĞİ VAR İŞ-AŞ”

Başkan Yardımcısı Orhan Eren, 2 aylık süre zarfında insanlarla buluştuklarında sadece iş ve aş talebinde bulunduklarını belirtti. Kendi imkânlarının da bir yere kadar olduğunu ve bu konuda özel sektörden de destek beklediklerini açıklayan Eren, şunları söyledi: “Genel anlamda halkın sorunu işsizlik ve yardım. Halk buraya geldiği zaman ya iş ya aş istiyor. Halk günü, aş ve iş günü oluyor. Halk Günleri’ndeki amaç; Isparta halkının nabzını ölçmek, hem de ihtiyaç nispetinde belediyenin yapabileceği bir şeyler varsa onları yerine getirmek. Bu amaçla düzenliyoruz. Şu aşamada daha yeni ama ileride ne olur bilmiyoruz. Ama yapılmasında yarar var.

SORUNLARA AYNI GÜN CEVAP VERMEYE ÇALIŞIYORUZ

Vatandaşın gönlünü almak güzel bir şey. Belediyede yaptığımızı Halk Günlerinde de yapıyoruz. Halk yeni yeni duyuyor. Aşırı kalabalık, izdiham olmuyor. Her Cuma günü 14:00’te başlıyor. 2 aydır yapılıyor. Mesela birkaç gün önce buraya bir beyefendi teşekkür etmek için geldi. Müzikle uğraşıyormuş. Konservatuar yeri istiyor. Halkımızın istekleri hemen dikkate alınıyor. Mümkünse hemen ihtiyacı karşılanıyor. Mesela 3 – 4 gün önce bir bayan geldi. Biri 4 yaşında biri 6 yaşında iki çocuğu ile geldi. ‘İş olsa çocuklarımı nereye koyacağım. Hiç kimsem yok’ dedi. Hemen anında ilgili arkadaşla irtibata geçtik ve akşam cevabı geldi. Belediye bunu yapacak. Yapabiliyorsan gurur verici, mutluluk verici. Yapamıyorsan burada durmanın bir manası yok. Arkadaşlarımızla beraber bir gönül birliği yaptık. İyi şeyler yapıyoruz. Mutlu oluyoruz. Evi olup da durumu iyi olmayan insanlar geliyor. Belediyeye güvendiği için geliyor vatandaş. Arayış içindeler. Zaten normalde belediyenin her günü halk günü oluyor.

PERSONEL ARAYANLAR BİZE ULAŞSIN

İşverenler de bize ulaşabilirler bu konuda. İşçiye ihtiyacı olanlar ulaşabilirler. Belediye Isparta için var. Vatandaş varsa biz öyle varız.”

 

Bu haber 673 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...