“EN BÜYÜK SORUN BÜROKRASİ”

17 Şubat 2018 09:47

ITSO Meclis Üyesi, Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Küçükyaman, sözde çevreciler nedeniyle Isparta için yükselen değer olan mermercilik sektörünün zarar gördüğünü söyledi.
ITSO Meclis Üyesi ve Mermerciler Derneği Başkanı Mustafa Küçükyaman, AK Parti'nin düzenlediği Ekonomi Formu'nda çok önemli açıklamalar yaptı. Çevrecilik yapanlar için 'bizce nereden beslendikleri malum' diyen Küçükyaman, şöyle konuştu:
EN BÜYÜK SORUN BÜROKRASİ
“Isparta'nın mermer ihracatı yıllık 150 milyon doları geçiyor. Şirket merkezleri başka illerde olduğu için ilimizin ihracat rakamlarına yansımıyor. Bölgemizin parlayan yıldızı mermer. Yükselen değer bir sektörü. Ama bir çok sorunumuz var. 4 bakanlığa bağlı 7 birimden 17 görüş alıyoruz. 1'i olumsuz olursa ocak açılamıyor. Yani kağıt, taştan ağır.
ASLINDA ÇEVRECİ DEĞİLLER, AMAÇLARI BAŞKA
Bizde malum olan güçlerden destek olarak çevrecilik yapıyorlar. Bunlar sözde çevreci. Her ilde 2-3 tane böyle insanlar çıkıyor. Nereden desteklendiği bizce malum. Sözde çevreciler. Bu sözde çevreciler nedeniyle bürokrasi bu işten soğuyor. Bürokratlar yapılmamasından yana tavır alıyorlar. Başka illere gittiğimizde Isparta'da mermercilik yatırımı için sorunlar olduğu, yaptırılmadığı söyleniyor. Bölgemizin parlayan yıldızı mermercilik sektörünün önü açılmalıdır.”

Bu haber 612 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...