ORMAN İHALELERİNE KATILMA ŞARTLARI YENİDEN DÜZENLENDİ

17 Şubat 2018 11:23

Kereste sektörünün tanınmış isimlerinden Hasan Hilal, Orman Bakanlığı'nca yapılan düzenleme ile sektöre rahatlama geldiğini söyledi.

Akdeniz Kereste Sahibi İşadamı Hasan Hilal, Orman Bakanlığı'nın yıllarca dile getirilen bir sorunla ilgili yapılan düzenlemeden ötürü AK Parti Hükümetine teşekkür etti. Eskiden orman ihalelerine 1 kişinin çok sayıda kişinin vekaleti ile ihaleye girebildiğini belirten Hilal, yapılan düzenleme ile 1 kişinin kendisi için ya da vekalet aldığı kişi için ihaleye girebileceğini söyledi. Bu düzenleme ile sektöre düzen geldiğini belirten Hilal, şöyle konuştu:
SEKTÖRÜ RAHATLATAN DÜZENLEME
“Devletimizin aldığı bazı kararlar var. Bu kararlar bizi memnun etti. Eskiden vekaleti veriyordun ihaleye giriliyordu. Hem kendi adına giriyor hem de birçok kişi adına giriyor. Şimdi düzelten bir karar geldi. Bu sorunu yıllar önce söylemiştik. Ama çözüm bulunamamıştı. 3 aydır uygulanıyor. Sektörü rahatlatan bir karar oldu. Bir kişi sadece 1 kişi için vekalet alabiliyor. Eskiden 10 kişiden vekalet alıp, 10 kişi adına ihalede fiyat veriyordu. Bir kişi adına ihaleye girebilecekler. Bir ihaleye 1 kişi adına girilebilecek. Eskiden 1 kişi 10 kişi adına giriyor, fiyat artırıyor. Alınan vekaletnamede alım-satım yazmıyordu, nakliye için veriliyordu. Şimdi vekalette mutlaka alım-satım yazacak.”

Bu haber 894 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...