MÜSİAD Afrin Harekâtına destek için Kilis´te toplandı

20 Şubat 2018 18:41

MÜSİAD, Afrin Operasyonu'na destek çıkmak, roket saldırısı sonucu maddi kayba uğrayan üyelerimize destek olmak ve bölge halkının yanında olduğumuzu hissettirmek amacıyla MÜSİAD Kilis Şubesi ev sahipliğinde “Başkanlar Toplantısı” düzenledi.
Müstakil Sanayici ve İş adamları Demeği (MÜSİAD) Isparta Şube Başkanı Selim Özkutlu'nun da katıldığı organizasyonda; Kilis Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Kilis Belediye Başkanı Av. Hasan Kara, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ve şube başkanları hazır bulundu.
Kilis'in, Suriye meselesinden doğan krizleri; siyasi kültürel ve ekonomik anlamda en derinden yaşayan şehir olduğunu vurgulayan MÜSİAD Isparta Şube Başkanı Selim Özkutlu, 2 yıl önce gönderilen roketler ile 2 hafta önce atılan roketlerin, ayrı gibi gözükse de aynı kaynaktan beslendiklerini vurguladı. Milletimizin, vatan söz konusu olduğunda Çanakkale Ruhunu yeniden canlandırdığını, en son, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası net bir şekilde gördük. Şüphesiz, biz bu gücü vatan sevgisinden, atalarımızın bin bir cefayla koruduğu, miras bıraktığı Anadolu topraklarından alıyoruz.” dedi.
Türkiye'nin Afrin'e yönelik gerçekleştirdiği operasyonla ilgili en ufak bir tereddüt yaşamadıklarının altını çizen Özkutlu, “Dünyadaki tüm güçlü devletler, ülkelerinin güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı müdahale etmekten kaçınmaz; çünkü bu bir haktır! Türkiye, bugüne kadar diplomatik kanallardan tepkisini ortaya koydu; fakat malum olduğu üzere, Batılı, demokrasi timsali ülkeler başta olmak üzere, ülkemizin sınırları, insanlarımızın can güvenliği tehdit altına girerken, dişe dokunur hiçbir tepki göstermemekle birlikte, zaman zaman açıktan zaman zaman da gizli olmak suretiyle teröre desteklerini sürdürdüler. Türkiye, köklü devlet geleneği olan güçlü bir ülkedir. Dolayısıyla, bu durum karşısında alınacak tedbirler ve yapılacak müdahale konusunda izleyeceği yöntemlere hâkimdir.” diye konuştu.
Toplantıdan sonra MÜSİAD başkanları Kilis esnaflarını ziyaret ederek Osmanlı geleneği olan borcu ödenen, borcunu ödeyenin kim olduğunu; borcu sildiren kimi borçtan kurtardığını bilmediği zinem defteri satın alındı.

Bu haber 615 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...