Kübra Dağlı: İstiklal Marşı´nı dünyaya öğreteceğim

21 Şubat 2018 18:31

Peru'da yapılan 10. Tekvando Poomse Dünya Şampiyonası'nda 18 yaş üstü serbest stil ikili takım kategorisinde şampiyon olan Ispartalı Milli sporcu Kübra Dağlı, altın madalya için yıllardır çalıştığını söyledi. Dağlı, hedeflerine tek tek ulaştığını dile getirerek, başarıya nasıl ulaştığını anlattı.
Dünya Poomse Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak tarihe geçen Ispartalı Milli sporcu Kübra Dağlı, başarısından çok, başörtüsü ile gündeme geldi. Şampiyon tekvandocu, “Sporda ayrımcılık olmaz. Bunu asla kabul etmiyorum. Tepkiler umrumda değil, sporda adımı ezberleteceğim” dedi
İşte gururumuz Kübra Dağlı ile ilgili bilinmeyenler:
SPORA NASIL BAŞLADINIZ?
Kübra Dağlı: Babamın tekvando salonu var. Babam boks amcam da tekvando antrenörü. Yani hep spor içindeydim. İlk önce karate ile başladım. İki sene karate yaptıktan sonra tekvandoya yöneldim. Daha çok sevdim ve devam ettim. Bir ara voleybol da oynadım hatta okulda takımdaydım. Ancak kıyafet sorunundan dolayı şort giyemeyeceğim için bıraktım. Bu sporun kendime daha çok yakıştığını düşünüyorum.
BİRİNCİ OLDUĞUNUZ AN NELER HİSSETTİNİZ?
Kübra Dağlı: Çok güzel bir duyguydu. Her antrenmana başlamadan önce ilk olarak bayrağa selamlama duruyorsunuz. Ben o selamı her verdiğimde hep dua ediyordum “Allah'ım lütfen dünya şampiyonu olayım” diye. Ama istisnasız her seferinde bunu yapıyordum. Sonra yarışmada hareketlerimizi yaptıktan sonra birinci olduğumuzu görünce hemen birbirimize sarıldık sevinç çığlıkları attık. Aklıma hep o dua ettiğim anlarım geldi. Şu anda bile ağlamak geldi içimden. Hala rüyada gibiyim.
BU SPORU YAPMAK İSTEYENLERE ÖNERİLERİNİZ NELER?
Kübra Dağlı: Sabırlı olmalılar ilk önerim bu. Hareketleri yapmak kolay değil ve çok çalışmayı gerektiriyor. Partneri ile birbirlerini yüreklendirmeliler biri yapamayınca diğeri onun pes etmesine izin vermemeli. Ayrıca bu spor saygıyı ve sevgiyi de öğretiyor.
BAŞÖRTÜLÜ OLMANIZLA İLGİLİ ÜZERİNİZE ÇOK GELİNDİ.
BU KONU HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?
Kübra Dağlı: Bunların konuşulması çok saçma. Ben oraya kadar gidip yarışabildiysem eğer başörtümün bir engel olmadığını gösterdim. Başarımı konuşmak yerine başörtümü konuşmalarını gerçekten anlamıyorum. Dünya şampiyonu oldum ve burada hepimiz aynı vatan aynı bayrak altında yaşıyoruz hatta bunun için savaşıyoruz. Bu kadar saldırmak kendilerini küçültmek neden? Ben İstiklal Marşı'mızı dünyaya okutmak için uykumdan fedakarlık edip sabah altıda antrenman yaptım. Bana laf söyleyenlerin hepsi bunların hiçbirini yapmıyor. Evden oturdukları yerden klavye başından artistlik yaptıklarını düşünüyorum. Vatanı için bir şeyler yapanlara da engel oluyorlar.

Bu haber 732 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...