Halı, Kilim ve Kültür Merkezine ilk somut adım

13 Ağustos 2012 23:15

Halı  ve Kilim Müzesinin % 40’ı bu yıl,

% 60’ı gelecek yılın bütçesinden karşılanacak

 

Belediye Meclisi, Belediye tarafından yapılması planlanan Halı, Kilim ve Kültür Salonu’nun yapım işi maliyetinin yüzde 40’nın 2012, geri kalan kısmının ise 2013 yılı bütçesinden karşılanmasını öngören Komisyon raporunu bir oy farkla kabul etti.

 

Isparta Belediyesi tarafından seçim taahhütleri arasında bulunan ve şuana kadar henüz somut bir gelişme yaşanmadığı için kamuoyunda tartışmalara sebep olan Halı, Kilim ve Kültür Merkezi konusunda ilk somut adım geçtiğimiz günlerde yapılan Belediye Meclisi toplantısında atıldı.

Belediye Meclisi Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Seyfettin Kalem’in başkanlık yaptığı Ağustos ayı toplantısında Halı, Kilim ve Kültür Salonunun yapımında kullanılacak ödenek görüşüldü. 

Görüşmelerde salonun yapım işi maliyetinin yüzde 40’nın 2012, geri kalan kısmının ise 2013 yılı bütçesinden karşılanması için komisyon olumlu yönde rapor sundu.  Komisyon Başkanı Havva Gökdoğan, AKP Partili Hatice Çakır ile Erbay Dinçay’ın rapora şerh koyduklarını söyledi. Bunun üzerine AKP Parti Belediye Meclis Üyeleri Hatice Çakır ve Erbay Dinçay neden rapora şerh koyduklarını anlattılar.

Konuşmaların ardından maddenin oylamasına geçildi. MHP’li Tevfik Katırcıoğlu çekimser kaldığı oylamada Meclis Başkanı Seyfettin Kalem’in üç kez oylama yaptırmasına Demokrat Partili Nuri Selçuk tepki gösterdi.

Son yapılan oylama sonucu 15 ‘kabul’ 15 ‘ret’ kararı çıktı. Meclis Başkanı Kalem’in oyunun kabul olması nedeniyle gündem maddesi de kabul edildi ve karar meclisten geçti.

 

 

 

Bu haber 813 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...