MHP İl Başkanı Yalçın´dan gündeme ilişkin çağrılar ve çarpıcı açıklamalar: “ITKM´yi milli mutabakat çerçevesinde çözelim”

21 Şubat 2018 18:36

MHP İl Başkanı Yalçın'dan çok önemli çağrı. ITKM için Vali Şehmus Günaydın başkanlığında konunun tüm muhatapları ile toplantı yapılması önerisinde bulundu.
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsa Yalçın, Vali Şehmus Günaydın başkanlığında konunun tüm muhatapları ile toplantı yapılması çağrısında bulundu.
MHP İl Başkanı İsa Yalçın, bir basın toplantısı düzenledi. Bu işte sorumluluğu hiç olmayan Günaydın olduğunu ileri süren Yalçın, şunları söyledi:
“Bana göre ITKM konusu basında en az yer alması gereken konu. Bu ihalenin ilk yapılışından itibaren neden bu noktaya gelmiş kitap hazırlandı. Bu işte sorumluluğu hiç olmayan Yusuf Ziya Günaydın'dır. Önümüzdeki hafta konunun bütün muhataplarını sayın valimiz başkanlığında toplantı yapılmasını istiyorum. Bir araya gelelim.
ITKM konusunda önümüzdeki hafta sayın milletvekillerimizin katılımıyla toplanalım. Bilgi kirliliği var. Sorun yok. O zaman art niyet var. Yeni Otogar AVM ile ITKM kıyaslamasından bahsediliyor. Sayın belediye Başkanı ben böyle bir şey söylemedim diyor. ITKM'yi milli mutabakat çerçevesinde çözelim. Sayın Günaydın, 'bırakın ben yapayım' diyor. 'Yok' diyorlar. O zaman siz yapın. 30 milyon TL'lik alacağından nasıl vazgeçer.”
30 MART'TA MHP İLE AK PARTİ'NİN KARŞI KARŞIYA
KALMAYACAĞI YÖNTEMLE BU SEÇİMLER YAPILACAK
Bu arada Yalçın, 30 Mart 2019'da MHP ile AK Parti'yi karşı karşıya getirmeyecek bir formül bulunacağını belirterek, “30 Martta MHP ile AK Parti'nin karşı karşıya kalmayacağı yöntemle bu seçimler yapılacak. Bundan ne anlaşılırsa anlaşılsın. Ben bunu genel merkez yöneticilerimle konuşarak söylüyorum. 30 Mart'da, 3 Kasım'ı da bir sistem ile atlatacağız. Yerel yönetimlerde MHP'yi eleştirirken samimi ve insaflı olmak lazım.
Belediye Başkanımızla Süreyya Sadi Bilgiç'i biraraya getirerek Isparta'ya faydalı olmak varken neden olmuyor.
Bu saatten sonra aynı referandum gibi. Türkiye'de milli güçler biraraya gelmiştir. Birlik ve beraberlikle gidilmesinden yanayım. MHP cephesinde küskünlük yoktur” şeklinde konuştu.
Yapıldığı ilk günden bu yana eleştiri konusu olan Bisiklet Yoluyla da ilgili konuşan MHP İl Başkanı Yalçın, “Isparta'nın buna ihtiyacı var. Belediye Başkanı normalde geri adım atmaması lazım. Ama halk ne isterse onu yapacağım diyor. Vatandaşlar istemiyorsa vazgeçilecek. Bina yapılıyor vazgeçiliyor değil. Değişince yerine başka bir şey yapılacaktır” dedi.

Bu haber 660 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...