Kadın çiftçiler yarışacak

24 Ocak 2013 18:24

Türkiye genelinde düzenlenen “2013 Yılı Kadın Çiftçiler Yarışıyor” Bilgi ve Proje Yarışması’nın uygulama esasları yayınlandı. Her yıl geleneksel hale getirilen yarışmada 1. olan kadın çiftçiye, para ödülü ve projesini hayata geçirmesi için devletten 50 bin TL mali destek sağlanacak.

Bu yıl da düzenlenecek olan “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” bilgi ve proje yarışmasında tarım şehri Isparta’dan beklentiler yüksek. Grup halinde mücadelede edilecek yarışmada Isparta en zorlu bölgeye düştü. Isparta, geçen yılın birincisi Balıkesir’in de içinde bulunduğu Antalya, Manisa, İzmir, Aydın, Denizli ve Muğla ile bölge birinciliği mücadelesi verecek.

SON BAŞVURU 15 ŞUBAT

Yarışmaya katılım için son başvuru 15 Şubat’ta yapılacak. Merkez İlçe Finali 28 Şubat’ta yapılırken bölge finali ise 16 Mayıs’ta Burdur’da düzenlenecek..

İL TARAFINDAN BİRİNCİYE 3000 TL VERİLECEK

Bölge yarışmasında birinci olan çiftçiye Bakanlık bütçesinden 3000 TL, ikinciye 2000 TL, üçüncüye ise 1000 TL ve dereceye giremeyen yarışmacılara da 500’er TL para ödülü çek olarak koordinatör il tarafından verilecek.

HAZIRLANACAK PROJELER

Yarışmacıların hazırlayacakları projeler, Hayvansal Üretim, Bitkisel Üretim, El Sanatları, Su Ürünleri, Kırsal Turizm ve diğer tarımsal konularda olacak. Hazırlanacak proje uygulanabilir, özgün, izlenebilir, çıktıları ve sonuçları görülebilir, sürdürülebilir, örnek teşkil edecek, çevreyi ve doğayı gözetebilir olacak. Projelerde yüzde 10 öz kaynak şartı aranacak.

TÜRKİYE BİRİNCİSİNE 10 BİN TL VERİLECEK

Öte yandan Türkiye finalinde ilk 3’e giren yarışmacılara yine proje bütçesinden Başkanlıkça öngörülen ödüller çek olarak verilecek. Birinciye 10 bin TL, ikinciye 6000 TL, üçüncüye 5000 TL, dereceye giremeyen diğer yarışmacılara ise1000'er TL verilecek.

PROJEYE DEVLET DESTEĞİ

Bu arada Türkiye birincisi, ikincisi ve üçüncüsü olan yarışmacıların projelerine, 50 bin TL’ye kadar mali destek sağlanacak. Projenin mali destek miktarını aşan kısmı yarışmacının kendi olanakları ile karşılanacak.

 

 

Bu haber 811 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...