“Isparta’da siyaset hastalığı var”

24 Ocak 2013 18:25

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Sekreteri ve İşadamı Yalçın Baysan, şehrin ekonomisinden ITSO seçimlerine, Isparta’nın makûs talihinden tavsiyelere kadar birçok açıklamada bulundu. Isparta’da iş yerine laf üretildiğini ve Isparta’yı koltuk sevdasının sardığını belirten Baysan, “Isparta’da maalesef imparatorluklar kurulmuş! Bu düzen bozulmalı” dedi.

Isparta’nın önde gelen isimlerinden işadamı Yalçın Baysan, dobra açıklamalarda bulundu. Özellikle Isparta’da başı çekenlere, Isparta’nın gidişatına yön verenlere seslenen Baysan, gruplaşmanın bırakılması gerektiğini savundu. Ayrıca Isparta’da siyaset hastalığının da bulunduğunu bu yüzden koltuk sevdalılarının arttığını ileri süren Baysan, şu açıklamalarda bulundu: “

BANANECİLİK BİTMELİ

Devlet erkânına bir yük olmak kaydı ile maalesef bir kişi, bir kişinin derdini sormakla değil, kendi dertleri ile mücadele etmekte. Isparta’da böyle bir anlayış tarzı var. Şimdi bakıyoruz, insanlar birlik ve beraberlikten bahsediyorlar, Isparta halkımıza hep bu şekilde çağrılarda bulunuyorlar. Ama maalesef iş yapacak arkadaşların da yanına gidip ‘derdin nedir?’ diyebilen, derdini paylaşabilen, derdine derman olan kim var Isparta’da? Anlayış mantalitesi Isparta’da nedir? Akşam oldu mu herkes evine gider, ‘bana ne adam aç yatıyorsa’ der. Bu mantalite değişmesi lazım. Isparta’nın kabuğunun kırılması lazım. Isparta’da genç, dinamik, iş adamlarımız var. Gayretli, cesaretli işadamlarımız var ama bu kardeşlerimizin önünü açan yok. Maalesef bir jenerasyon var 1945 jenerasyonu. Maalesef bunlar bir koltuk sevdalısıdır, bir makam sevdalısıdır, kendilerini bu yönde odaklamışlar gidiyorlar. Bırakın genç, dinamik iş adamlarına bu koltukları. Isparta’nın kabuğu kırılsın, istihdamı artsın, organize sanayisi gelişsin.

ISPARTA’DA GRUPLAŞMA VAR

Isparta’da benim dikkatle izlediğim bir konu var. Isparta’da bir guruplaşma var. Bir gruplaşma içerisinde dışarıdaki vatandaş onlara sanki öcü gibi. Gruba dışarıdan kimseyi de almıyorlar. A grubu birleşmiş, B grubu birleşmiş, C grubu birleşmiş, peki diğer insanlar ne olacak? Dışarıda kalanlar ne olacak? Herkes kendi içerisinde mutlaka büyümek, gelişmek ister ama ben isterim ki Isparta birlik beraberlik içerisinde olsun.

GRUPLAŞMANIN ARKASINDA KOLTUK SEVDASI VAR

Bu gruplaşmanın arkasında bir koltuk sevdası var. Bırakın koltuk sevdalı olmayı, bir ittifak sağlansın. Organize Sanayi Bölgesi atıl durumda. Çocuk ölü doğmuş. Baktığınız zaman bir Denizli’de birden fazla organize sanayi bölgesi var. Denizli bizden çok geri bir ildi. Sonra Isparta’da zaten kısır bir döngü var. Hareket yok, ticaret yok. İnsanların yatırım aracı kalmamış. İnsanlar yatırımını daireye yapıyorlar. İnsanlar başka yerlere yatırım yapmak istemiyor. Üretim yok. Başka bir yatırım sahası yok. En güvenilir yatırım şu anda inşaattır. Bazıları da hazımsız! Direkt inşaat odaklı. İnsanların önüne geçmeyi kendi kendilerine görev edinmişler. Siz de bu istihdamı açmalısınız ki bu kısır döngüyü giderebilelim. Ama taş taş üstüne koymamış. Artık bu düşünceyi, bu mantaliteyi, bu hazımsızlığı, fitneyi, fücuru atmamız lazım birliktelik eğer sağlanacaksa. Olmayan arkadaştan zaten hiçbir şey alamazsın. Kendine faydası yoktur. Olan arkadaş ise herkese faydalıdır. Çevresine faydalıdır. Ama maalesef ‘A grubu kazanmasın, bu arkadaş kazanmasın’ diye bir düşünce var. Isparta’da hiçbir şey bitmiş değildir. Yeter ki siz doğru kararlar alın. Doğru yürüyün, hakkaniyet noktasında doğru olun, sizin önünüze hiç kimse geçemez. Bütün dünya sizden razı olsa, Allah’ın razı olmadığı yerde neye yarar. Allah’ın razı olmadığı bir yerde işin varsa maalesef gideceğin yerin sonu hüsrandır. Ama hakkaniyet noktasında Allah senden razı ise önün açıktır. Kötü insanların oyunları, kötü örnekleri, bir gün Allah’ın tecellisi ona hükmeder ve o yapmış olduğu oyunlar, başlı başına sana zarar verecek, sana duvar kuracak işler, bir gün gelir o kazmış olduğun kuyunun içerisine atar. Bunun başka bir açıklaması yoktur.

NİYETİMİZ DÜRÜST OLSUN

Niyetin oyalanmaksa vay haline. Ama niyetin hizmetse, etrafına faydalı olmaksa, o zaman değişiyor işler. Eğer kalbin kara lekeyi her daim almakla meşgulse, bu kalp kararmakla mahkûmdur. Yalnız devamlı iyi niyet, hizmet, aşkla, şevkle gayret gösteriyorsan bu kalp ışık saçmaya devam eder. Niyetin halis olacak, doğru ve dürüst olacak.

OLAYA DİĞER PENCERELERDEN DE BAKIN

İnsanların mutlaka işleri yoğun olabilir. Yalnız gruplaşmaların içerisindeki arkadaşlara şunu söylemek gerekir. Bu arkadaşlar kendi bakmış oldukları pencereden çıksınlar, diğer pencereleri de açsınlar ve oradan baksınlar biraz da. Bu gruplaşma onlara fayda getirmez.

TİCARET VE SANAYİ ODASI SİYASETİN MERKEZİ

Ticaret ve Sanayi Odası dediğimiz oda aslında çok önemli bir odadır. Ticaret ve Sanayi Odası da TOBB’a bağlıdır. Ticaret ve Sanayi Odasındaki işlere bakıyoruz, orası da aslında tam siyasetin merkezidir. ‘Biz siyasetçi değiliz’ diyorlar. Ama yaptıkları iş siyasettir. Ben öyle görüyorum. Siyasetin olduğu yerde birliktelik sağlanmaz. Orada da siyaset var. Siyaset olmasaydı, ittifak sağlanırdı.

ÖNCE BAŞLAR BİRLİK OLMALI

Üniversite Isparta için bacasız bir fabrika. Öğrenci buradan gittiği zaman Isparta’nın ne kadar boş kaldığını herkes biliyor. Bizim öğrencilerimize akademisyenlerimize, sağlam bir şekilde gerekli hizmeti vermemiz lazım. Neden birleşilemiyor bilemiyorum. Bu şehrin bir valisi var. 2 vali olsa sonuç elde etmez. Kötüye gider. Baktığımız zaman aslında, Valilik. Rektörlük, Belediye Başkanlığı, ITSO Başkanlığı, Esnaf Odaları Birliği Başkanlığı, yani başlarda ittifak sağlanmalı. Başlar örnek olması lazım ki birliktelik sağlanabilsin.

ISPARTA’DA İŞ DEĞİL LAF ÜRETİYORUZ

7’den 70’e otomotiv sektörü asrın hastalığıdır. Bizim burada baktığınız zaman maalesef 7’den 70’e siyaset hastalığı var. Sokaktaki adam siyasetçi. Bunların sebepleri; insan hayatında hiçbir şey öğrenmemiş şekilde doğar. Ölünceye kadar da öğrenmeye mahkumdur. Ben her şeyi biliyorum diyen insan yanlış yapar. Isparta’da bizim büyüklerimiz böyle olursa diğerlerine de sirayet eder. Yeni nesil bunu görüyor, bu böyle devam eder. İnsan hizmet etmezse etrafına faydalı olmazsa hiçbir işe yaramaz. İnsanın asli görevi, en yakınındaki kişilere bakmaktır.

GÜNDEMDE KALMAYA DEVAM EDECEĞİM

Maalesef biz okumayı da sevmiyoruz. Kulaktan dolma bilgiler aktarılarak, büyüyerek gider. Özellikle Isparta’da iş üretilmez, laf üretilir. Bunu bırakalım, bundan sonra iş üretelim. Bir arkadaşın başı sıkıştıysa gidip derdini dinleyelim. Ama maalesef kaç kişi kaç kişinin derdini dinlemiş bugüne kadar. Yakında seçimler var. ITSO seçimi var, belediye seçimi var. Seçimler yaklaştığı zaman ancak gelip ziyaret ederler. Isparta’da maalesef imparatorluklar kurulmuş, kimseye bir şey diyemiyorsun. Genel olarak baktığımız zaman bu. Ben Isparta’nın çocuğuyum, burada doğdum, burada kazandım ekmeğimi. Benim yapacağım bir şey varsa, her şeye hazırım. Gündemde kalmaya devam edeceğim.”

 

Bu haber 982 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...