Yapı sektörü TOKİ misyonunu üstleniyor

25 Şubat 2018 17:30

İl merkezinde yaşanan arsa sıkıntısı nedeniyle maliyetlerin yüksek olması sosyal konut imalatına izin vermiyor. Yeni arayışlar içerisine giren yapı sektörü kırsala kayıyor.

Yapı sektöründe sadece TOKİ’nin gündemine aldığı ve gerekli hizmeti yerine getirdiği sosyal konutta yeni hamleler atılıyor. Isparta yapı sektörü TOKİ misyonunu üstlenecek projelerin arayışı içerisine girdi. İl Merkezinde sosyal konut alanı üretilmemesi, mevcut arsaların yüksek kat karşılığı oranı ile verilmesi nedeniyle konut edinme imkanı bulamayan orta ve alt gruptaki vatandaşlar için yakın ilçelerde alternatifler üretiliyor. Isparta yapı sektöründe bazı firmalar sosyal konut üretmek için ‘yatırımcıya açık’ ilçelere kayıyor. Atabey, Uluborlu, Gönen, Keçiborlu gibi ilçeler bu noktada öne çıkıyor.

Isparta’da tanınmış  bir yapı şirketi, Uluborlu’da geliştirdiği sosyal konut projesi için ön talep başvuru sürecini başlattı. Uluborlu merkezde yapılacak 3+1, 125 m2 lüks konutlar 225 bin TL gibi rakamlarla satışa sunulacak. Firma, ön talep sürecinde gerekli ilgiyi görürse Uluborlu’ya ilk etapta 4 milyon TL’lik yatırım yapacak. TOKİ fiyatlarında ancak kalite olarak daha üst çıtada inşa edilecek sosyal konutların 2 yılda tamamlanması planlanıyor.

Eğer sosyal konut projeleri yakın ilçelerde başarılı olması durumunda il merkezinde fiyatların düşmesi bekleniyor.

Uluborlu, sosyal konutları ön talep için

0532 476 08 08

 

Bu haber 607 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...