Çarıkçı; “Üniversitenin imkanlarından yararlanın”

25 Şubat 2018 17:38

Gül Sanayi Sitesi Kooperatifi ve TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Çarıkçı, İtfaiye bölümünün ön lisans programının en kısa zamanda üniversitede açılacağının müjdesini verdi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin İlker Çarıkçı ve Teknik Kadrosu Gül Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifini ve TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ve beraberinde Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş, Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğretim Görevlisi Muharrem Zafer Çağlar, Keçiborlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Üçgül ile birlikte ilk olarak Gül Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacıyı daha sonra TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Rektör Çarıkçı, ziyarette yaptığı konuşmada, hükümetin son yıllarda mesleki eğitimi bir hükümet meselesi olarak ele aldığını belirterek; “Mesleki eğitimi üreten ve büyüyen Türkiye’nin itici gücü olarak görüyoruz ve bu yönde mesleki eğitimi iyileştirici tedbirler alıyoruz. Süleyman Demirel Üniversitesi olarak Mesleki Eğitime özel bir önem atfediyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokol kapsamında mesleki eğitime desteklerimiz artarak devam edecek.

Keçiborlu Meslek Yüksek Okulumuz kara, hava ve raylı ulaşım sektörünün ihtiyaç duyacağı insan kaynağını karşılamaya yönelik bir yapılanma içindedir. Bu alanların meslek lisesi öğrencilerine çok iyi anlatılması gerekmektedir. Ayrıca İtfaiye bölümünün ön lisans programının da en kısa zamanda Süleyman Demirel Üniversitesinde açılacağını buradan müjdesini vermek istiyorum. Motor Bölümüyle ilgili ön lisans alanları da üniversitede mevcuttur. İtfaiye ile motor bölümleri de son derece önemli bölümlerdir.

Okul Müdürü Yaşar Akbay ve Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacı’dan okul hakkında bilgiler alan Rektör, atölyeleri gezerek beraberindeki akademik kadroya okulun teknik imkanlarının desteklenmesi noktasında talimat verdi. Öğrencilerle bir araya gelen akademisyenler son yapılan düzenlemelerle mühendis yetiştiren Teknoloji Fakültelerinde meslek lisesi öğrencilerine ayrılan METOK kontenjanından bahsederek diğer okullara nazaran çok daha düşük puanlarla bu kontenjanlardan faydalanarak mühendis olma şanslarının olduğunu söylediler.

Teknoloji fakültelerindeki kontenjanların yaklaşık üçte birinin lisede o alanda eğitim almış öğrencilere ayrıldığını söyleyen Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Selbaş, öğrencilerin bu imkanlardan faydalanmasını istedi. Teknik Bilimler MYO Müdürü Zafer Çağlar da öğrencilere; iki yıllık programlara sınavsız geçiş kalkmasına rağmen öncelikli olarak bu programlara girebileceklerini ve Dikey Geçiş Sınavı ile 4 yıllık fakültelere geçiş yapabileceklerini söyledi. Geçen yıl 300 civarında öğrencilerinin bu imkândan faydalandığı söyleyen Çağlar, Tekniker statüsü kazandıran programlarının eğitim kalitesinin geçmiş yıllara nazaran çok daha iyi olduğunu ve her geçen gün arttığını söyledi.

Ziyarete gelen Akademisyenler, yeni yapılacak Gül - 2 Sanayi Sitesi içerisinde AR – GE Merkezi ve mesleki eğitim yüksekokulu alanın olmasının çok gerekli olduğunu ve hükümetimizin bu tür eğitim alanlarına çok önem verdiğini belirterek Gül - 2 Sanayi projesini çok beğendiklerini belirttiler.

Mesleki eğitimin sanayiciler için önemine dikkat çeken Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet da ziyarette yaptığı konuşmasında, kurulmakta olan Gül - 2 Sanayi projesinde de mesleki eğitim okulları için özel bir alan tahsisi yapıldığını belirterek; “Son dönemde hükümetimizin yaptığı mesleki eğitime yönelik açılımların sonuna kadar destekçisiyiz diyerek üretimde kaliteyi ve rekabet gücünü arttırabilmenin tek yolunun eğitimden geçtiği bir gerçektir. Okula olan talepten oldukça memnunuz. Her anlamda okula olan desteklerimiz sürecektir” dedi.

Ziyarette, Rektör Çarıkçı ve beraberindeki Akademisyenlere Kimya bölüm Şefi Belgin Sağlam tarafından okulda üretilen % 100 doğal zeytinyağlı sabun hediye edildi. Ayrıca Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı tüm meslek liseleri ve diğer liselerin Süleyman Demirel Üniversitesinin tüm imkanlarından faydalanması için her zaman kapılarının açık olduğunu söyledi. Söz konusu ziyaret, Okul idaresi ve öğretmenleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi. Akademisyenler öğrencilerden üniversiteyi ziyaret sözü alarak okuldan ayrıldılar.

Bu haber 691 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...