“Hocalı vahşeti şehitlerini rahmetle anıyoruz”

26 Şubat 2018 18:22

İYİ Parti Isparta İl Başkanı Mustafa Şimşek; Hocalı Katliamı yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Şimşek’in mesajı şöyle: “Bundan tam 26 sene önce, 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gece, dünyanın gözü önünde çok büyük bir vahşet yaşandı. Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesinde yer alan Hocalı şehrinde, 83’ü çocuk, 106’sı kadın, 70’si yaşlı olmak üzere 613 sivil insan, sadece Azerbaycanlı oldukları için Ermeni askerler tarafından türlü işkencelerle öldürüldü. Ermeni askerler masum insanları sadece öldürmekle kalmayıp, pek çoğunun başını kesti, gözlerini çıkardı, derilerini soydu, hamile kadınların karınlarını yırttı.

Ellerine Türk kanı bulaşan katil Ermenistan, ayrıca Türk topraklarının yaklaşık beşte birini işgal etti, bunun sonucunda bir milyondan fazla Azerbaycan Türk’ü yurtsuz bırakıldı ve göçe zorlandı.

Her fırsatta İnsan Haklarından bahseden başta Birleşmiş Milletler olmak üzere dünya ülkeleri, aradan 26 sene geçmesine rağmen, mazlum durumda olanlar Türkler olunca, bu katliamı görmezden gelmekte, kulakları sağır, dilleri lal olmaktadır.

Azerbaycan bizim için sıradan bir devlet değildir. Türkiye ve Azerbaycan aynı dili konuşan, ortak geçmişe ve aynı inanca sahip olan, “tek millet iki devlet”tir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün deyimiyle; “Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir". Türkiye, Hocalı’daki bu insanlık dışı katliamın acısını her zaman yüreğinde hissetmektedir. Bu katliamın sorumluları gereken cezayı almadıkça ve İşgalci Ermenistan, Azerbaycan topraklarından çıkmadıkça acımız katlanarak büyümektedir.

Bu düşüncelerle, Hocalı Katliamı’nın 26.yıl döneminde, hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kardeş devlet Azerbaycan’a başsağlığı diliyorum”.

Bu haber 609 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...