"İsveç´te Öğretmen Eğitimi" SDÜ´ de Ele Alındı

26 Şubat 2018 18:23

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesince öğretmen adaylarının gelişimlerini desteklemek amacıyla başlatılan “Mavi Perşembe Buluşmaları" kapsamında, “İsveç'te Öğretmen Eğitimi" konulu bir konferans düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Hafız İbrahim Demiralay Amfisi’nde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Türk Dili Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Dilek Ünveren Kapanadze, "Mavi Perşembe Buluşmaları" hakkında yaşadığı heyecanı dile getirerek “Bu buluşmalar, öğretmen adaylarımızın hem mesleki hem dijital gelişimini sağlamak, eğitim fakültemizin toplumsal olarak topyekûn bir kalkınma gerçekleştirmesine ve akademik olarak bir kuluçka merkezi olarak anılmasına destek olmak amacıyla oluşturacak olduğumuz birtakım etkinlikleri kapsıyor. Aynı zamanda sadece öğrencilerimiz değil, Isparta'da görev yapmakta olan öğretmenlerin de aramızda olması bizim için ayrı bir mutluluk” diye konuştu.

Okul öncesinde 6-13 yaş grubu öğrencilerin neredeyse tüm alanlarında öğretmenlik yapmakta olan ve ayrıca ikinci dil olarak İsveççe, drama, bilişim ve iletişim teknolojileri öğretmeni Annie Bergh, böyle bir organizasyonda konuşmacı olarak yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İsveç eğitim tarihi hakkında bilgi veren Bergh, 1940' larda başlayan, sürekli reformlarla yenilenen ve hükümet destekli bir öğretmen yetiştirme sistemine dayanmakta olan İsveç’in eğitim sisteminin günümüzde yakalamış olduğu başarı sürecine değindi.

İsveç’te toplamda 50 adet kolej, üniversite ve özel eğitim kurumları olduğu bilgisini paylaşan Bergh, bu üniversite ve kolejlerin; “eğitim, araştırma faaliyetlerini sürdürmek”, “etrafındaki topluluklarla iş birliği içinde olmak” ve “yükseköğretim kurumlarının devlet tarafından yönetilen araştırma sonuçlarının faydasına çalışmak” olarak tanımlanan üç ana görevleri bulunduğunu ifade etti.

Annie Bergh, öğretmen eğitiminde başarılı uygulamaları ile öne çıkan ülkelerden birisi olan İsveç’teki not sisteminden,  öğrencilerin sahip olduğu imkânlardan,  yükseköğrenim kredileri ve öğrenim hızı, yerleşkede ya da uzaktan eğitim ile birlikte üniversite sınavlarından bahsederek konuşmasını sonlandırdı.

 

Bu haber 827 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...