Hükümlülere ‘sağlıklı beslenme’ semineri

26 Ocak 2013 11:07

Halk Sağlığı Müdürlüğü, hükümlülere yönelik Sağlıklı Beslenme, Obezite ve Tuz Semineri düzenledi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Meral Kişioğlu, konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “Isparta Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda Isparta Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi çalışanları tarafından hükümlülere ‘’Yeterli ve Dengeli Beslenme, Obezite ve Tuz ‘’ konulu seminer düzenlemiştir.

Salıverilmelerine 1 yıl ve daha az süre kalan ve cezalarının kalan kısmını dışarıda geçirecek olan hükümlülerin toplum içinde denetim ve takibinin yapılarak, iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması için yapılan iyileştirme faaliyetleri arasında kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği çerçevesinde bireysel görüşme veya grup çalışması yapılarak ya da hükümlülerin boş zamanlarının yapılandırılarak ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda eğitsel, sosyal kültürel, sanatsal ve ya sportif etkinliklere yönlendirilmeleri amacıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, hükümlülere ‘’Yeterli ve Dengeli Beslenme, Obezite ve Tuz’’ konularında bilgiler verilmiştir.

Hükümlülerin de toplumda birer birey olduklarını ve onların topluma kazandırılmalarında kurum olarak bizlerin de bir katkısı olması inancıyla yolumuza devam etmekteyiz”.

 

Bu haber 617 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...