ULUBORLU, SPOR MERKEZİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

27 Şubat 2018 18:22

Uluborlu’da gençler,  futbol, salon sporları, güreş gibi dallarda oldukça aktif. Uluborlu Belediyesi, İlçe Spor Müdürlüğü ve Kulüp Başkanlığı gençleri spora teşvik etmek için tüm desteği veriyor. Yeni yapılacak spor yatırımlarıyla da Uluborlu, sporun merkezi olma yolunda ilerleyecek.

Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, sosyal medya üzerinden ilçenin spor yatırımlarını değerlendirdi.  Başkan Ünverdi, Uluborlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Barış Karcı ve Uluborluspor Kulüp Başkanı Oğuzhan Bakır’la birlikte Uluborlu’nun sporu konuşuldu.

BELEDİYE BAŞKANI ÜNVERDİ’YE TEŞEKKÜR ETTİ

                Uluborlu Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Barış Karcı, ilçenin spordaki etkinliğini anlattı.  Karcı, “Uluborlu’nun içinde yetişmiş bir insan olaraktan 5 adet okullarımızda halı sahamız var. 3’ü aktif olarak devam etmektedir. Şu an hükümet binasının yanında olan halı sahamız çok aktif olarak özellikle üniversite öğrencilerimize baya hoş bir imkân sağlıyor. Voleybol, basketbol ve futbol olsun güzel bir altyapımız var. Salonumuz inşallah sizlerin sayesinde yıkılıp yerine güreş eğitim merkezi yapıldıktan sonra ilçemiz spor noktasında çok daha aktif çok güzel bir tesise kavuşacak. Bu yönüyle ona çok güveniyoruz. Yardımlarınız sayesinde çok güzel bir tesis olacak. Çünkü güreş eğitim merkezi olarak bilmeyen için söylüyorum. Şimdi güreş eğitim merkezi nedir ondan bahsedelim. Güreş eğitim merkezi komple bir tesis burada 50 yataklı bir yatakhane 80 kişiye hizmet verecek bir yemekhanemiz mevcut olacak. Dolayısıyla burası dışarıdan gelen takımlara da bir kamp ortamı oluşturacak çok güzel bir tesise kavuşacağız inşallah. Güreş eğitim merkezinde 50 yataklı bir yatakhanemiz olduğundan dolayı bu öğrenciler genelde 5. ve 6. Sınıf orta 1 ve orta 2. Sınıflarda öğrencilerden sınavla uygulamalı ve yazılı öğrenci alan bir tesis olacak. Öğrencilerimiz orada ikamet edecekler. Antrenör eşliğinde akşam antrenmanlarını yapacaklar. Sabahları ise okullarına dağılacaklar eğitim ve öğretimlerini devam ettirecekler. Akşam üzeri aynı şekilde yemek, antrenman ve yatak. Çok güzel bir tesis olacak. Dışarıdan gelen takımlarımız için güzel bir kamp, ilçemiz için çok güzel bir hareketlilik olacak” dedi.

29’SU ULUBORLU’YA YAPILIYOR

                Yapılacak Güreş Eğitim Merkezi’nin 29’su olacağını belirten İlçe  Spor Müdürü  Karcı, “Bir ay önce yapılan toplantıda belki 50’yi geçen sayıda KYK’da spor merkezi bir eğitim merkezi haline getirilebilir.1 ay önce yapılan toplantısında görüştüğümüzde spor müsabakalarını içeriye çekme teklifinde bulundum. İnşallah salonumuz yapıldıktan sonra müdür beyin bana söylemiş olduğu ifade şu; ‘En az 200 kişiye yetecek kadar yeriniz var mı?’ inşallah yapıldıktan sonra KYK ile beraber aynı bakanlığa bağlı çok güzel bir iş yapacağız çok güzel bir katkı sağlayacak esnafımıza. Güreş Eğitim Merkezinin bir artısı da şu; Türkiye’de şu anda aktif olan 28 adet Güreş Eğitim Merkezi var. İnşallah yapıldığı zaman bizim bu 29.’su olacak. 2-3 ay içerisinde hazır hale getirecekler. Emeği geçenlerden sayın vekilimizden Allah razı olsun kendisi Ankara’da beraber planladık. Güzel olacak inşallah” diyerek tamamladı.

“BU TESİSE KAVUŞTUKTAN SONRA ÇOK

GÜZEL YERLERE GELECEĞİZ İNŞALLAH”

Karcı, “Isparta ilimizde İlçeler ve il bazında düşünüldüğü zaman yeşil saha ve çim sahalar bunlardan 1 tanesi ilçemizde.Güzel bir şey ama çim sahayı inşallah sizin girişimleriniz sayesinde bunu suni çime dönüştürdükten sonra daha güzel bir yapıya kavuşacak. Onun haricinde futbol olsun voleybol olsun basketbol olsun salonumuz yeterli. Şimdi salonumuza fitness aletleri getirdik. Rehabilitasyon merkezi müdürümüz Selim Sönmez’e ve Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Buraya 12 adet fitness aleti şu anda hazır. Görüşmeleri yaptık kaymakamlık vasıtasıyla da İl Müdürümüz vasıtasıyla da kurulumunu yapacağız. İnşallah bir hafta içerisinde de hazır hale getirdiğimiz zaman gerçek bir fitness yapabilecekleri bir ortam, voleybol ve basketbol oynayabilecekleri bir ortam da şu an hazır halde. Fitness da 1-2 hafta içerisinde de hazır olacak. Bu tesise kavuştuktan sonra çok güzel yerlere geleceğiz inşallah” dedi.

ULUBORLUSPOR EFSANESİ GERİ DÖNÜYOR

                Uluborluspor Kulüp Başkanı Oğuzhan Bakır ise sportif çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

“Kollarımızı sıvadık.  Mesut Abim Barış Hocam hep beraber. Geçen sene biraz geç kaldık ilk 3 maçta kaybettiğimiz puanlar son maça kadar işi götürdü. Maalesef maçı kaybettik  bu yıl işi biraz daha sıkı tutuyoruz.2 ay oldu çalışmalara başlayalı. Hep beraber sizin de desteğiyle şampiyon olacağız inşallah. Bizim hedefimiz şampiyonluk, transferlerimiz de o yönde.2 aydır beraber günde 1 ya da 2 saatimizi birlikte geçiriyoruz, ne yapabilir ne katabiliriz diyerek. Yakın zaman da bir transferimiz oldu. Geçen sene okulu bitirip ayrılan arkadaşlarımız oldu. Bu yıl işi biraz daha sağlam tutuyoruz, idmanlara başladık. Hafta da 2 gün Milli Egemenlik Stadında çalışıyoruz. Burada diğer takımlara da başarılar diliyorum haklarında hayırlısı olsun. Grubumuz da 2. Amatör A takımızdayız. Sen ben yok Uluborlu var diyorum, herkesi takımımızı desteğe davet ediyorum. Hep beraber inşallah kenetlendik mi bu işi götüreceğiz.  Bizim gençlerimiz kahvede oturacaklarına futbol oynasınlar sporun değişik dallarıyla uğraşsınlar. Ben bu anlamda geleceği parlak görüyorum.Mesela Davrazspor 4 milyona yakın yatırım yaptı ama 2 kademe atlayamadı neden çünkü Ispartaspor’da oynayan Ispartalı yok. Altyapı çok önemli. Bu genel bir sıkıntı.Vatandaş oraya eşi dostu mücadele ederse geliyor.

ULUBORLULAR, ULUBORLUSPOR’A SAHİP ÇIKIYOR

Şu an güreşen çocuklarımız var. Onları desteklemek lazım inşallah güreşte de çok güzel şeyler yapılabilir. Bu eğitim merkeziyle beraber inşallah farklı bir şey olacak diye düşünüyoruz. Önce gençlerimizi çekmek gerekir, başarı geldikçe gençler de gelir. Gençlerimiz de şu an teknoloji bağımlılığı hat safhada cep telefonu olsun,. Uluborlu seyahat olsun bize otobüs verdiklerinde geçen haftaki maçımız da en az genç  13-15 yaşındaki genç grubu.Bunlar alışmış sanırım buradan bir mesaj verelim o zaman.Bizim 5 yıllık bir iş için yola çıktık.Uluborlular  Uluborluspor’a sahip çıkıyor. Bu arkadaşlar sizin desteğinizi her zaman görmek istiyor. Sporun bir de maddi boyutu var. Bu anlamda da biz destek istiyoruz.Bir gönül desteği istiyoruz.Eski sporcularımızı maçlarda görmek istiyoruz.Aynı dönemden hepimiz geçtik. Emeği geçen herkese teşekkür amaçlı plaket vereceğiz, daha fazla kenetleneceğiz. Biz geçen yıl maçtan önce kahvaltı yapıyorduk çok güzel oluyordu. Kafe’yi çalıştıran Murat’a çok teşekkür ederim çok güzel ağırladı.Sahalarımızı ve bu bahsettiğimiz maçları burada yapacağız, akşam yapacağız” diye konuştu.

TURNUVA DÜZENLENECEK

                İlçede düzenlenecek turnuvalarla da ilgili bilgi veren Başkan Bakır, “Takımın üniversitede programlar arası ya da herkesin kendi kendi takımını kuracağı şekilde bir halı saha turnuvası düzenliyoruz. 4 Mart’tan 14 Mart’a kadar dilekçeyle okula bildirecekler. Katılım sayısına ya grup halinde ya da puan usulü tek grup ya da eleme usulü bildirecekler. Bir organizasyon düzenleyeceğiz, mezuniyet gününde şampiyon olan takıma kaptanların nezdinde bir hediye vereceğiz. Birde KYK da badminton turnuvası  düzenleyip  üniversite nezdinde halı saha, voleybol, badminton bu üçü için başvurular devam ediyor. Hem gençler için hem halk için bir aktivite bunlar,  inşallah katılım. Güzel bir havada geçer.

Bu anlam dolayıyla Spor Toto Genel Müdürlüğünün katkılarıyla yaptık. Oradan aldığımız hibeyle yaptık. Ben bu anlamda da Spor Toto Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

                Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi ise “Uluborlu’da gençlerimizin spor yapması için tüm imkânları seferber ettik. İlçe Spor Müdürümüz ve Kulüp Başkanımız ilçedeki spor faaliyetlerini anlattılar. Hedeflerimizi ortaya koydular. Uluborlu sporun merkezi olacak. Sahalarımız, salonlarımız, spor merkezlerimizle gençlerin spor yapmalarını sağlıyoruz. Ayrıca Uluborlu güreşte de oldukça iddialı. Yağlı Güreş müsabakaları düzenliyoruz, biliyorsunuz” dedi.

 

 

Bu haber 677 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...