Bu gece Kadir Gecesi

13 Ağustos 2012 23:16

Bu gece Kadir Gecesi :

“Bin aydan daha hayırlı

olan bu geceyi iyi değerlendirin”

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Kur’anı Kerim’de bu gece idrak edeceğimiz Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunun bildirildiğini belirterek; “Bir insan ömrüne bedel bu geceyi Müslümanlar olarak en iyi şekilde değerlendirmeli ve gecenin feyzinden yararlanmalıyız” dedi.

 

Bu gece Allah (c.c)’ın tüm Müslümanlara rahmet kapılarını açtığını ve onların kendisine dua etmesini beklediğini ifade eden İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Dinimizde önemli gün ve gecelerin ihyası zamana ve zemine göre değişik görünüşler alabilmektedir. İnsan hayatı maddi, manevi iki büyük özellik taşıyor. Bunların dengelenmesi için kutsal gün ve geceler ile mekanların etkisi çok önemlidir.

Zira, Kutsal sahife ve kitapların sonuncusu olan yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in indiği bir ay olan Ramazan-ı Şerif'in ve bu ayda bir çok hikmete nail olarak saklı tutulan, ancak rivayetlere göre Ramazan'ın 27. günü gecesi olarak biline gelen Kadir Gecesi’nin Kitabımız Kur’anı Kerim’de bin aydan daha hayırlı bir gece olduğu bildirilmiştir. Bu süre de yaklaşık 80 yıla tekabül etmekte olup bu süre ortalama bir insan ömrü kadardır.

Bu da demek oluyor ki, bu geceyi huşu içinde geçiren bir mümin bin ay yani yaklaşık 80 yılı ibadetle geçirmiş olacaktır. Böylesine büyük önem taşıyan ve sevap yüklü bu gecenin en iyi şekilde değerlendirilmesi müminler için büyük bir imkan olacaktır.

tüm insanlığa hayır ve huzur getirmesini niyaz ederim.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V), ilk inen ayetlerle her şeyi yaratanın Allah olduğunu, bütün insanlar için gerekli her şeyi cömertçe taktir ettiğini, Allah'ın bütün ve müstesna kudretinden ayrı olarak, fikri ve manevi alanda olduğu kadar sosyal ve maddi alanda her türlü yardım ve toplumda adaletin tesis edilmesi için mücadele verilmesini emretmiştir.

Kadir Gecesi'ni idrak edecek olanlara Rasulüllah (SAV)'in af ile ilgili duyarlılığı hatırlatması da ayrıca dikkat edilmesi gereken bir husustur. İnancımızın muamelelerimize sevgi olarak aksetmesi ise kaçınılmaz olarak görülmüştür. Zira, ‘İman etmedikçe cennete giremez, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olamazsınız’ uyarısının ardından, Rasulüllah (SAV) bizlere şu çıkış noktasını göstermektedir; ‘selamlaşmayı, selamı, barışı aranızda yayınız. Yayınız ki inançsızlık ve sevgisizlik illeti sizi cennetten mahrum bırakmasın’ diye buyurmaktadır.

Ramazanın bereketi Kadir Gecesi'nin selameti ve bayramın neşesi yer yüzüne saçılsın ve merhamet tohumları yeniden yeşersin duasıyla tüm inananların Kadir Gecesini kutluyorum” dedi.

Bilindiği gibi İl Müftülüğü; hemen hemen tüm camilerde kılınan namaz ve yapılan dualarla kutlanan Kadir Gecesi için Ulu Cami ve Kavaklı Camide ‘Kadir Gecesi Özel Kutlama Programı’ düzenleyecek.

 

 

 

Bu haber 751 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...