“CHP, Günaydın’ı destekliyor” algısı oluşturtmayız

27 Şubat 2018 18:27

CHP’nin Yeni İl Başkanı Ahmet Kürkçü, Isparta Gazetesi’ne konuştu. Belediye Başkanı Günaydın’ı ziyaretindeki tartışma yaratan konuşmasını savundu: O çamur bir tek bana yapışmaz.

CHP İl Başkanı Ahmet Kürkçü, Isparta Gazetesi’ne özel röportaj verdi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaretindeki tartışma yapan konuşmasını savunan Kürkçü, ‘CHP aday çıkarsın’ istenmiyor. ‘CHP Günaydın’ı destekliyor’ algısı oluşturulmak isteniyor” dedi. İşte Kürkçü’nün açıklamaları:

 KENDİ ADAYIMIZI KÖTÜLEMEDİK

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaretimizde ‘Isparta, yaşanacak illerden birisi. Buraya gelen memurlar, emekli olduktan sonra burada kalıyorlar. Isparta küçük, yaşanabilecek bir şehir. Siz de Isparta’ya bir şeyler kattınız. Ama Isparta’nın sorunları var. Hava kirliliği, trafik sorunu var’ dedik. Trafikte kişi başına düşen araç sayısı çok. Trafik sıkışması yaşandığını söyledik. ‘2014 seçimlerinde aldığınız oyların bir kısmı da bizim oylarımız. Bu organize bir şey değil. Kişiler kendileri oy verdi. Bunu sorduğumuzda da kişiler tam olarak açıklayamıyor’ dediğimiz bu. Sonra Merkez İlçe Başkanımız konuştu. Sonra kendisi de uzun uzun Atatürkçülüğü anlattı. Orada kendi yöneticilerimizi, kendi adayımızı kötülemek gibi bir şey olmadı. Adayımızdan hiç bahsedilmedi.

ISPARTA’NIN İYİ YÖNLERİNİ VE KÖTÜ YÖNLERİNİ KONUŞTUK

2014’de Lütfü hoca belediye başkan adayı iken ben ilçe yöneticisiydim. Eşim belediye meclis üyesi adayıydı. Ev ev çalıştık. Seçim Koordinatörü idim. Bu çamur bir tek bana yapışmaz. Ama seçmenimiz vermiş. Ama iyi çalışamadık, ama iyi anlatamadık. O dönem Sözcü Gazetesi’nde bir haber çıkmıştım. Isparta olarak bizi yüzde 1,1 olarak gösterilmişti. Ona cevap veren benim. Isparta’da ikinci parti olduğumuzu anlattık. 2-3 gün sonra o yazı düzeltildi. Burada nezaket ziyaretinde Isparta’nın iyi yönlerini de eksik yönlerini de söyledik.

‘CHP ADAY ÇIKARMASIN’ İSTENİYOR

Isparta’da CHP’nin Yusuf Ziya Günaydın’ı desteklediği algısını oluşturmak istiyorlar. ‘CHP aday çıkarmasın’ amacını güdüyorlar. Kendi seçmenimiz ‘böyle derseniz biz aday çıkaramayız’ diyor. Bunu bilerek çıkarttılar. ‘CHP, Günaydın’ı destekliyor’ havası verilsin ve CHP’den aday çıkmasın. Niyetleri bu.

ISPARTA, NEDEN BİR ESKİŞEHİR OLMASIN

Her ilçede ve merkezde güçlü adaylarımız olacak. Kendi adaylarımızla seçime gireceğiz. Isparta çok daha iyi bir yönetimi hakkediyor. Otoparkların şehir merkezine yapılması yanlış. Şehrin çemberinin dışında yapılmalı. Evet şehircilikte bir ilerleme var. Ama beklenen ve istenen gibi değil. Bir Eskişehir gibi değil. Neden bir Eskişehir gibi olmayalım. Kaynakları var. Ama olmuyor. Sürtüşme yapıyorlar. ITKM yılan hikayesine döndü. Isparta’nın en kıymetli arsası burasıydı.  Binaların kullanım ömrü bitti. Hem AKP hem MHP’nin suçu var. O zamanlar Lütfü Hoca, Eskişehir’e gitti, inceledi. Raylı sistem Isparta için şart. Lütfü hocamın beyannamesinde de vardı. Altyapı hazır. Mağduriyeti önlemek için Halk Otobüsleri Kooperatifi de ortak yapılabilir. Onlar da otobüs hatları için büyük yatırımlar yaptılar. Onların da ortaklığı ile bu trafik sorunu çözülebilir. Bunu yapacak sosyal demokrat bir belediyedir, sol belediyedir. Bu olmadığı müddetçe 2-3 bina yapar, geçeriz.

KENDİ ADAYIMIZLA ÇIKACAĞIZ

Biz ittifaklardan yana değiliz. Genel Merkezimizden bize talimat gelmediği sürece biz kendi adayımızla çıkacağız. Ama bizi desteklerse bilemeyiz. Yerel  seçimlerde aday çok önemli. Birden aday fazla aday ve ön seçim yapacağız. İyi bir aday, ‘bu adam belediyeciliği becerir’ havası oluşursa biz inanıyoruz. Bu durumda MHP parçalanır. İyi Parti de yeni kurulduğu için performans gösteremeyecektir. Ilımlı düşünen insanların bizim adayımıza oy vereceğine inanıyorum. Bu yerel seçimlerin çok farklı olacağını düşünüyorum. Büyükşehir belediye başkanları görevden alındı. Oralarda bir hava esecektir. Biz  bazı büyükşehirleri aldığımız gibi Orta Anadolu’da da çoğu belediyeyi alacağımıza inanıyorum. Burdur, Isparta, Antalya, Denizli’yi alacağız. Kendi adayımızla yarışa gireceğiz.”

Bu haber 812 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...