Eski hastanelerin orada ne yapacaksınız?

28 Şubat 2018 18:33

CHP Isparta Milletvekili Bakır, Şehir Hastanesinin faaliyete başlamasıyla birlikte boşa çıkan Devlet Hastaneleri ve Doğumevi’ne ilişkin önerge sundu.

                Cumhuriyet Halk Partisi Isparta Milletvekili İrfan Bakır, Şehir Hastanesinin faaliyete başlamasıyla birlikte boşa çıkan Devlet Hastaneleri ve Doğumevi’ne ilişkin önerge sundu. Önergesinde boşalan hastanelerle ilgili herhangi bir çalışma olup olmadığını soRDU.

                Bakır, “Isparta’ da faaliyet gösteren Devlet Hastanesi, Ağız ve Diş sağlığı merkezi ve Doğumevi yaklaşık bir yıl önce yeni yapılan Isparta Şehir Hastanesine taşınmıştır. Ancak bu taşınmanın ardından eski hastanelerin bulunduğu bölgede yeni bir proje yapılmamış ve hastaneler atıl durumda kalmıştır. Bu bölgeden çarşı merkezine kadar uzanan hatta çeşitli iş kollarından bine yakın esnaf faaliyet göstermektedir. Bu işletmelerde çalışanlarla birlikte neredeyse on bin kişinin hastanelerin kapanmasından dolayı mağduriyeti söz konusudur. Hastane caddesindeki yaya ve araç trafiği ciddi oranda azalmıştır. Esnaflarımızın bir kısmı dükkanını kapatmak zorunda kalmıştır.  Konuya ilişkin sorularım şu şekildedir:

1-) Hastanelerin kapanmasından bugüne kadar geçen yaklaşık bir yıllık süreçte konuyla ilgili herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?

2-) Şu anda atıl vaziyette kalan hastane arazilerinde herhangi bir proje geliştirmeyi düşünüyor musunuz?”

Bu haber 704 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...