“Şiddet, çalışanın gündeminden çıktığı zaman çalışanın verimliliği artacaktır”

26 Ocak 2013 11:54

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, "Yeni Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddet konusunu masaya yatırıp, çalışanların gündeminden çıkarmalıdır" dedi.

Kahveci, Türk Sağlık-Sen Isparta Şube Başkanlığı'na yaptığı ziyarette, Sağlık Bakanlığı'nda görev değişikliği yapıldığını hatırlatarak, sağlık çalışanlarının Recep Akdağ'dan istediklerini, yeni Bakan Mehmet Müezzinoğlu'ndan beklediklerini söyledi.

Uzun bir dönemdir sağlıkta bir dönüşüm programının uygulanmaya çalışıldığını kaydeden Kahveci, dönüşüm kapsamında yapılan değişliklerin sağlık çalışanlarının yükünü arttırdığını ileri sürdü. Artan iş yoğunluğuna rağmen, sağlık çalışanlarının sayısında ise aynı oranda bir artışın olmadığına işaret eden Kahveci, bu nedenle çalışanların daha fazla çalışmak durumunda kaldığını belirtti.

Sağlık çalışanlarının Sağlık Bakanlığı'ndan çalışma koşullarının düzeltilmesiyle ile ilgili beklentilerinin olduğunu söyleyen Kahveci, "Beklentilerimizin başında ücretler ve özlük hakları yer alıyor. Bu konuları gündemde tutmak için yakın zamanda Mehmet Müezzinoğlu'ndan randevu talep edip, konuyu kendilerine aktaracağız" dedi.

Türkiye'de 1 Ocak'ta iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili bir kanunun yürürlüğe girdiğini ifade eden Kahveci, kamu kurum ve kuruluşlarının bu kanun kapsamında değerlendirileceğini bildirdi.

Kanunun 2014 yılından itibaren uygulanacağına işaret eden Kahveci, "Ancak, biz bunun 2014'e ertelenmesinde bir mana bulamadık. Bu uygulamanın 2013'ün temmuz ayına çekilmesi gerekir. Sağlık çalışanları çok zorlu bir yerde çalışıyorlar. Tedavi olmak için gelen hastadan bulaşan hastalıkla hayatını kaybeden çalışanlar var. Bu doğrultuda çalışanların güvenliğini sağlayan kanunun bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının şiddetle de mücadele ettiklerini kaydeden Kahveci, her geçen gün şiddetin arttığını, yeni Sağlık Bakanı Müezzinoğlu'ndan bu yönde çalışmalar beklediklerini söyledi.

TBMM'de Sağlık Çalışanlarına Uygulanan Şiddeti Araştırma Komisyonu oluşturulduğunu ve komisyonun çalışmalarını tamamladığını dile getiren Kahveci, "Yeni Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddet konusunu masaya yatırıp, çalışanların gündeminden çıkarmalıdır. Bu çok da zor değil. Alınacak önleyici tedbirleri, cezaların arttırılması gibi caydırıcı tedbirlerle en aza indirebilir. Şiddet, çalışanın gündeminden çıktığı zaman çalışanın verimliliği artacaktır" dedi.

Sağlık kurumlarında sözleşmeli personel sisteminin kaldırılması gerektiğine işaret eden Kahveci, hizmetli statüsünde çalışanların da memur kadrosuna alınması gerektiğini bildirdi.

Bu haber 635 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...