Türkocağında Davranış Biçimlerimiz Üzerine Sohbet Yapıldı

2 Mart 2018 15:29

Türkocağının bu hafta ki Ocakbaşı sohbetinin konuğu Psikolog H.Hüseyin Akagündüz, konusu ise davranış biçimlerimiz üzerine oldu. Prof.Dr.Turan Yazgan Konferans salonunda ki sohbete katılım Sdü öğrencileri ve Türkocaklılar olarak yoğun oldu. Türkocağı Başkanı Op.Dr.Levent Başyiğit'in açılış ve hoş geldiniz konuşmasında Ermeniler tarafından işgal edilen Kardeş Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'da ki Hocalı katliamının 26.seneyi devriyesinde Şehit olan 613 Türk'e ve Afrin'de ki amansız mücadelede Şehit olan Mehmetçiklere rahmet diledikten sonra Program başladı. Soru cevap ile birlikte 1,5 saat süren sohbet'te Akagündüz özetle şöyle dedi:

Hayatımızı yaşarken pek çok etkinin izlerini yansıtırız. En çok ta kararsızlık ve korkunun bizi yönlendirdiğini göreceksiniz. Zira bize neredeyse başkalarının hayatını yaşamak türü bir eğitim verildi. Kimseyi üzmeden, kimseyi kırmadan yaşayalım derken kendi kırılmışlıklarımızı gözardı etmek büyük bir hata oldu.

Kimi zaman insan olduğumuzu, kimi zaman bir meslek erbabı olduğumuzu, kimi zaman anne yada baba olduğumuzu ama en önemlisi de evlat ve nev-i şahsa münhasır bir birey olduğumuzu unuttuk. Etkiledik belki ama etkilendik, Üzdük belki ama üzüldük, Kızdık belki ama kızdırdık. Hata bulduk belki ama yanılttıklarımız da oldu.

En çok da her devrin adamı olanların ardından konuşarak, hayatımızı zehir ettik. Öylece kabul etmedik yada listemizden çıkarmadık. Yani şikayet ettiklerimizden arınmadık!

Ayrıca;

Kişilerin geçmişlerinde neler yaşadıklarını bilmeden yargıladık hatta suçladık.

Stress, anksiyete, depresyon, demoralize olmak.. hayatımızı işgal etti, Bozulduk.

Halbuki Yüce Allah bile: ÖMÜR BİTMEDEN İNSANI SORGULAMIYOR, unuttuk...

Büyük bir dikkat ile takip edilen sohbet soru cevaplar sonrası sonlandırıldı..

 

Bu haber 627 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...