72 bin öğrenci karne aldı

26 Ocak 2013 11:57

17 Eylül 2012'de başlayan 2012-2013 eğitim-öğretim yılının ilk yarısı dün sona erdi. Öğrenciler 15 gün boyunca ilk dönemin yorgunluğunu atacak. Sömestr tatili 11 Şubat'ta sona erecek.

2012-2013 Eğitim-Öğretim yılının ilk döneminin son bulmasıyla, Isparta'da 5 bin 400 okul öncesi, 45 bin 700 ilköğretim, 20 bin 819 ortaöğretim olmak üzere 71 bin 919 öğrenci karnesini aldı. Düzenlenen karne töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, okulların 11 Şubatta açılacağını hatırlatarak, öğrencilere 15 günlük tatili iyi değerlendirmeleri yönünde tavsiyelerde bulundu.

KARNEYLE KENDİNİZİ İYİ DEĞERLENDİRİN

Karnedeki notlar nedeniyle kimi öğrencilerin sevineceğini kimilerinin de üzüleceğini söyleyen Öztürk, ''Yarıyıl tatilini ve ikinci dönemi daha iyi değerlendirip daha iyi olma şansınız var. Karneyi kendinizi değerlendirme açısından iyi bir fırsat olarak görmeniz, eksiklerinizi tespit ederek ikinci döneme en iyi şekilde hazırlanmanızı sağlayacaktır'' dedi.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYAN PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK

Tüm kurumların e-okul sistemine geçtiğini belirten Öztürk, karnelerin bile bilgisayardan çıktılarının verildiğini söyledi. Isparta'daki eğitim öğretimin kalitesini arttırmak amacıyla önemli projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, özellikle aile saati, her sabah kitap okuma, okuma bayramı, aile ziyareti, veli eğitimi gibi projelerin hayati önem taşıdığını dile getirdi.

SEVİNÇLERİNİ DE ÜZÜNTÜLERİNİ DE PAYLAŞIN

Ailelere çocukların sadece sevinçlerini değil üzüntülerini de paylaşmak zorunda olduklarını anlatan Öztürk, ''Sevgili anne-babalar, bugün çocuklarınız elinde karne ile eve gelecekler. Çocuğunuzun karnesinde beklemediğiniz notlar bulunabilir. Bizler anne baba olarak çocuklarımızın sadece sevinçlerini değil, üzüntülerini de paylaşmak durumundayız. Ona vereceğiniz sevgi koşulsuz olmak zorundadır. Önemli olan onun sağlıklı yaşaması, sizinle iyi ilişkiler kurması, kendi kendine yetmesi ve hayattan zevk almasıdır. Hiçbir karne çocuğumuzdan daha değerli değildir.''diye konuştu.

 

 

 

 

Bu haber 677 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...