“TEK AMACIM PARTİ İÇİ BARIŞ”

2 Mart 2018 15:44

Isparta Gazetesi siyasette yenilenen yüzleri tanıtıyor. Bu doğrultuda siyasetin yeni aktörleri ile yapacağımız röportajların ilk konuğu; CHP’nin Yeni İl Başkanı Ahmet Kürkçü..

Siyasette aslında yeni olmayan ama yönetici konumundaki siyasete yeni başlayan Ahmet Kürkçü, öğretmen emeklisi. Ev ekonomisti  eşi de Ahmet Kürkçü ile birlikte aktif siyaset yapıyor.

İşte Ahmet Kürkçü:

1960 Dinar Uluköy doğumluyum. İlkokulu Uluköy’de okudum. 5 yaşında ilkokula başladım. Hevesle okula gittim. 1970’de ilkokulu bitirdim, o sene köyümüze ortaokul açıldı. Babam aydın bir insandı. Beni Dinar’da okuttu. Dinar’da dedem, nenem ve amcaoğlum 4’ümüz bir odada yaşadık. Dedem vazgeçti. Ben tek başıma kaldım. Lise için Isparta EML’ye geldim. Bekar evinde kaldım. Evin mutfağı bana düştü. 3 yıl burada okudum. Okul birincisi oluyordum. Ama öğretmenlerim bir arkadaşım için ricada bulundular, o birinci oldu.

2010’nda CHP’YE ÜYE OLDU

Ben ve aynı sınıftan 3 kişi teknik öğretmen okuluna gittik. 1976’da Gazi Üniversitesi Yüksek Teknik Öğretmen Okulu’na gittim. 4 yıl orada okudum. Terör vardı, anarşi vardı. 1980’de mezun oldum. Teknik öğretmen açığı çok olduğu için hemen göreve başlattılar. Kırşehir’i seçtim. 1980’de yazın evlendim. Halamın kızı ile evlendim. O da ev ekonomisti. Biz Kırşehir’e gittik. 7 sene orada çalıştım. Askerliğimiz Erzincan’da yaptım. 1987’de tayin istedik, Isparta EML’nin çok fazla ihtiyacı vardı. Tayinimiz yapıldı. 1987-2007’ye kadar öğretmen olarak çalıştım. Sonra emekli oldum. 2010 yılında CHP’ye üye oldum. İlçe Yönetiminde eğitim sekreteri idim. Parti okulunda eğitimlere katıldım. Samsun, Antalya parti okulunda eğitmendim. Burada eğitimler verdim. İl ve ilçe teşkilatları anlaşamıyordu. Dağınıklık vardı. Bana ‘sen düzeltirsin’ dediler ve bu dönemde aday oldum. Tüm ilçe kongrelerine katılarak kendimi anlattım. 40 oy farkla il başkanı seçildim.

PARTİ İÇİ BARIŞI SAĞLAMAK İSTİYORUM

Ben partiyi 4-5 yıldır tanıyorum. Diğer insanlarla sorunu olmayan arkadaşları seçerek il yönetimi oluşturdum. Kavgası olmayan, taraf olmayan, birinin adamı olmayan arkadaşları seçtik. Merkez İlçe ile  anlaşınca bu diğer ilçelere de yansıyor. Parti içi barışı sağlama misyonu ile görev yapacağız. Niyetimiz iyi, benim buradan bir beklentim yok. Partimizi bir yere getirmek istiyorum, gerginlikleri önlemek için buradayım. Parti içi barış oluşturacağız. Cumhuriyet Halk Partili bir aileden geliyorum. Sürekli okurum. 1970 yılından bu yana gazete-kitap okurum. Evimde 3 bin kitaplı bir kütüphanem var. Belden aşağıya, iftiraya dayalı siyaset yapmayacağız.

BELEDİYEYİ KAZANACAĞIZ

Biz ittifaklardan yana değiliz. Genel Merkezimizden bize talimat gelmediği sürece biz kendi adayımızla çıkacağız. Ama bizi desteklerse bilemeyiz. Yerel  seçimlerde aday çok önemli. Birden aday fazla aday ve ön seçim yapacağız. İyi bir aday, ‘bu adam belediyeciliği becerir’ havası oluşursa biz inanıyoruz. Bu durumda MHP parçalanır. İyi Parti de yeni kurulduğu için performans gösteremeyecektir. Ilımlı düşünen insanların bizim adayımıza oy vereceğine inanıyorum. Bu yerel seçimlerin çok farklı olacağını düşünüyorum. Büyükşehir belediye başkanları görevden alındı. Oralarda bir hava esecektir. Biz  bazı büyükşehirleri aldığımız gibi Orta Anadolu’da da çoğu belediyeyi alacağımıza inanıyorum. Burdur, Isparta, Antalya, Denizli’yi alacağız. Kendi adayımızla yarışa gireceğiz.”

Bu haber 677 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...