1100 öğrenci karanfilleriyle şehitlikte

3 Mart 2018 12:02

IYAŞ Selçuklu Ortaokulu’nda eğitim gören 1100 öğrenci dün saat 11:00’de aileleriyle beraber Garnizon Şehitliği giderek, mezarlara karanfil bıraktılar. Şehitlerimize dualar okuyan öğrenciler duygu dolu anlar yaşadılar.

IYAŞ Selçuklu Ortaokulu tarafından hazırlanan Şahadet Nesli projesi kapsamında, 1100 öğrenci Isparta şehitliğini ziyaret ettiler.

Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ramazan Tezcan: ‘Okul’da öğrenciler ile yapılan görüşmelerde, değerler eğitimi kapsamında öğrencilerimizin Bayrak, Vatan ve özellikle Şehitlik kavramında eksiklikler gördük. Bunun üzerine neler yapabiliriz dedikten sonra projemizi başlattık. Bu kapsamda farkındalık uyandırmak en temel görevimizdi. Öncelikle okulumuzda resim, mektup ve şiir üzerine faaliyetler gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımızı Zeytin Dalı mücadelesini veren askerlerimize moral vermek adına yolladık. Şehidimiz Ali Yılmaz'ın değerli ailesini öğrencilerimiz ziyaret ettiler. Ayrıca Isparta Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanımız öğrencilerimizin ziyaret isteğini kırmadı. Ayrıca öğrencilerimizi kabul etti ve yemin törenine katıldı. Kendilerinin askerlik mesleğini tanıtımı şehitlik olgusunu anlatımlarıyla ziyaret gerçekleştirdik. Bu ziyaretimizde, kutsal mücadelede olan Türk Silahlı Kuvvetlerimize manevi desteğimizi gösterme adına şanlı Türk Bayrağını öğrencilerimiz komutanımıza hediye ettiler. Bugün ise yine proje kapsamında öğrencilerimiz ve velileriyle Isparta şehitliğini tüm öğrencilerimiz ellerinde karanfiller dillerinde dualarla gururla ziyaretlerini gerçekleştirmişlerdir.

Projemiz kapsamında öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz kuran hatimleri okumaya devam ediyorlar. Şehitler haftasında da yine okulumuz bünyesinde hatim duası okunup, Mevlidi Şerif okunacaktır. Bu proje kapsamında öğrencilerimiz kutsal değerlerimize Vatan, Bayrak ve ŞEHADET kavramının önemi gerekliliği kavratılmadı amaçlanmaktadır.’

 

 

Bu haber 653 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...