“Yerelde her parti kendi adayını çıkaracak”

6 Mart 2018 14:44

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Belediyesi’nin hedef gösterdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, yerel seçimde ittifak olmayacağını, her partinin kendi adayını çıkaracağını söyledi. Isparta Belediyesi’ni hedef gösteren Bilgiç, teşkilat toplantısında şunları söyledi:

“İttifakı yasalaştıracağız. Cumhur ittifakı kuruldu. İttifak milletin önünde kuruldu. Kapalı kapılar arkasında kurulmadı. Güçlü olmalıyız. Yerel seçimlerde ittifak söz konusu değil. Her Parti kendi adayıyla girecek. Isparta olarak bize düşen belli’ dedi.

Milletvekili Bilgiç, partisinin Meclis üyelerinin Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile kahve içmesi olayını ima eden Bilgiç, “Beyler çay ve kahveler benden” diye konuştu.

TÜRKİYE’DE ARTIK DAHA GÜÇLÜ

YASAMA VE YÜRÜTME OLACAK

Öte yandan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve  AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi

Bilgiç, değişen seçim sisteminin önemini Başkanı olduğu komisyon üzerinden örnek vererek anlattı.

Bilgiç, partisinin İl Danışma Meclisi’nde konuştu. İşte o konuşma:

“Seçim sistemi değişti. Yürütmeyi ve parlamentoyu ayrıca seçeceğiz. Bu ülke üzerinde oynanan, TBMM oynanan oyunlara son vererek istikrarı ve güveni temin etmek için değişiklik yaptık. Plan ve Bütçe Komisyonu, Anayasal bir komisyon. Geçerli olan anayasaya göre Komisyonu iktidar Komisyonu olarak tanımlamıştır.

“ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN”

Bu AK Parti döneminde değil eskiden beri böyle olmuştur. Yasalaşan konuların yüzde 95’i hükümetlerden gelir. Yüzde 5’i e iktidar milletvekillerinden gelen tekliftir. Artık bu değişti. Artık o komisyon siyasi partilerin parlamento dağılımına göre şekillenecek. Çok önemli.

Cumhurbaşkanı bütçeye teklif edecek. Komisyonun yetkileri var. Azaltma-eksilme yapabilecek. Dediler ki ‘bu sistemi kilitlemez mi?’ Ben de ‘hayır’ dedim. İşte bu demokrasidir. Demokrasi uzlaşma kültürüdür.  Bu daha güçlü yasama, daha güçlü yürütmedir. Allah sizlerden razı olsun.”

 

 

Bu haber 647 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...