Mete Ekiz yazdı

6 Mart 2018 14:56

Eleştiriler dikkate alınmalı

Serik, Afyon, Bodrum her sene bir takım Isparta'nın grubundan uçtu gitti. Baktığımızda hepsinin şampiyon olduğu senelerde hep övdük onları, bunu doğru yaptılar şu oyuncuyu aldılar kısaca hep iyi şeyler konuşuruz. Bu çıkan takımların ortak noktası bu ligde en az iki yıl kalmaları ve geçmişten ders çıkarmalarıydı.

Afyonspor'un çıktığı sezondan bir önceki sezon ligin devre arasında görev verilen isimler tüm Türkiye'yi dolaşarak oyuncu havuzu oluşturdular iyi bir teknik ekip iyi bir yapılanma ve sonuç Afjet Afyonspor haftalar öncesi şampiyon...

Serik Belediyespor geçen sezon büyük hayal kırıklığı yarattı,bu sene nerdeyse Nisan ayında kadrosunu kurdu yani kısaca planı programı herşeyi belliydi,sonuç Serik Belediyespor şampiyon...

Isparta şehir olarak her alanda başarıya aç bir şehir futbol olsun, basketbol olsun diğer spor dallarında kısaca şehir başarı istiyor.

Bizim yanlışlarımız nerede ;

Bu diyeceklerim tamamen benim fikirlerim belki size saçma gelecek şeyler olabilir.

Bizim yöneticilerimiz iyi niyetli maddiyattan kaçınmıyor belki ama Bölgesel Amatör Lig adına bence bilgileri zayıf, bir yöneticimiz maçlarımızda rakip takımdan bir oyuncunun geçen sene nerede oynadığını bilebiliyor mu ?

Ya da teknik heyet şu oyuncuyu alalım derken "ya hocam geçen sene biz onu şu deplasmanda izledik, istiyorsan başka oyuncu bakalım" diyebiliyor mu ?

Yönetici iseniz sadece yöneticilik yaptığınız şehirde değil o bölgede iyi kötü her yerde nazınız geçmeli bu ligde herşey futbol değil her anlamda ağırlığınızın olması lazım bu dediklerim de dikkat edin başkan değil yönetici dedim,yönetim ekibimiz bence eksikti.

İkinci yanlışımız kadro seçimlerinde oldu hem teknik anlamda hem futbolcu seçimi anlamında,teknik heyetimiz varken bile Haziran ayında daha biz oyuncu bakıyorduk. Bu sene Akşehir deplasmanından aldığımız beraberlikten sonra teknik heyet ile yollarımızı ayırmalıydık. Serik Belediyespor kaç puan fark atmış bize teknik heyet hala takımın başında bunun nedeni ne ? İlk bahsettiğim yanlışla alakalı bence ligi bilen bir yönetici yok sportif direktör zaten yok haliyle bilinen bir hoca adayı da yok.

Üçüncü yanlışımız şehirle beklenen bütünleşme bu sene maalesef olmadı. Yöneticilerimiz futbolcularımız teknik ekibimiz taraftar ile bence bütünleşemedi. Bir örnek vereyim mesela bu sene Kırşehir Belediyespor'da stad kapıları yarım saat önceden kapanıyor stad full,maça giremeyenler stadın üstünde ki tepeden izliyor maçı,diyeceksiniz ki onlar şampiyonluğa oynuyor hayır işin arka planı çok farklı kulübün başkan yardımcısı her hafta bir gün taraftarlara yemek veriyor, tatlı ısmarlıyor sohbet etme fırsatı bulup takımla ilgili herşeyi öğreniyor, haliyle halkta diyor ki bu takım bizim takımımız bu adamlar gece gündüz uğraşıyor destek olmalıyız bu bilinç yerleşmiş.

Dördüncü yanlışımız,Bucakla şampiyonluk için kapıştığımız dönemi hatırlıyorsunuz değil mi,sayın Valimiz olsun,milletvekilimiz Süreyya Bilgiç olsun,Belediye başkanımız olsun ve o dönemki başkanlarımız Bülent Sarıgül ve Mustafa Özaydın kısaca protokolde boş yer olmazdı tek sorum şu olacak bu sene biz niye bu tabloyu göremedik ?

Peki ne yapmalıyız ?

Artık kongre mı olacak toplantı mı olacak Mart ayında yani bu ay bu işi çözmeliyiz,başkan kim olacaksa ona göre olan program çizilmeli..

Yönetim kurulunda maddi destekten ziyade kulüpte iş yapacak yönetici isimler de olmalı, ligi iyi bilen çevresi olan birini sportif direktörlük görevine getirmeliyiz, Nisan ayının ilk haftası kalması düşünülen oyunculara bu sene bizimle misin değil misin diye sorulmalı, iç transfer bitmeli. Nisan ayının ikinci haftası (lig bitiminin ertesi haftası) ilk dış transferimizi yapmış olmalıyız. Şehire bu takım sizin takımınız biz sadece sizin için varız mesajı kesinlikle verilmeli, yeni sezonda  taraftar ne diyor ne istiyor bunlarda dikkate alınmalı her hafta taraftarla oturup sohbet edilmeli...

Bu haber 791 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...