KİTAP VE BELEDİYE

6 Mart 2018 14:59

Hasan Basri BİLGİN

KİTAP VE BELEDİYE

 

Hiç bilmiyorum; bazen sizlerin de, toplumsal sevincin algısıyla, bireyselliği bir kenara bırakıp kendinizden geçtiğiniz olur mu?

Galiba ben öyleyim!

Hayatımın büyük bölümü sıla hasretiyle geçtiğinden olsa gerek; bir çiçekçi önünden geçerken, güllerle donatılmış çelenkleri veya genç bir erkeğin elindeki gülü sevgilisine sevgi dolu tebessümler içinde sunduğunu görünce hep Ispartam gelir aklıma.

Lütfen, “HOŞ” görün. “Ispartam” demek, bu çok işlevli kenti, şahsiyet yapıp da kendime tapulamak anlamında değil sözüm.

O, tamamen eşsizliğe karşı bir hasret tezahürü!

Ama nasıl olmasın?.. Bu Kent, envayı çeşit rayiha üreten mübarek toprağında, “GÜL” denen asil çiçeğin pembesiyle doğanın en nefis kokusunu sundu insanlığa… Ekonomik getirisi bir yana Ispartalılar gülün reçelini yaptı karın doyurdu, kremini keşfederek, özündeki nefasetten güzellik sundu bayanlara…

Asıl;

Milli Mücadele zamanı vatan kurtarıcılığına soyunduğu vakit; “Askeriniz yok, silahınız yok, paranız yok. Bu durumda düşmana karşı çıkarsanız KAN denizinde boğulursunuz” diyenlere; “Bu topraklarda GÜLLER kırmızı açar, vatan için kan rengine aşinalığımız vardır!” diye haykırdı.

GÜL bahane!

Benim amacım; “insanın insanca yaşaması” düşüncesinden hareketle, ülkesine sıradışı hizmet sunan bir beldeyi anlatmak.

Evet!

Isparta, 1919 da Milli Mücadele’yi sadece kendi toprağında değil, Batı Akdeniz ve Ege’de başlatan şehirdi… Ellili yıllarda çok partili hayata geçişte demokrasinin kalesi oldu…

Sevinçle gördüğüme göre hizmet devam ediyor!

Kentin sosyal yapılanmasıyla görevli Isparta Belediyesi, “KİTAP FUARI” düzenleyerek, müspet yönde halkının fikir dünyasını da dizayn ediyor.

Okumak değerli, “Kitap okutmak” ise ondan da değerli!

Rahat okuması için basım alanındaki binlerce kitabı halkının önüne getiren Isparta Belediyesine teşekkür etmek bizim için milli bir görev olsa gerek… Başta Başkan Sayın Günaydın olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyorum… Ispartalı olmak gerçekten güzel!  

Bu haber 636 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...