Kahraman Komandolar Nefesleri Kesti

7 Mart 2018 18:26

Devletimizin kurucusu Atatürk’ün Eğirdir’e teşriflerinin 88’nci yıl dönümü Eğirdir’de büyük coşkuyla kutlandı.

Devletimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Eğirdir’e teşriflerinin 88’nci yıl dönümü Eğirdir’de büyük coşkuyla kutlandı. Kutlama Programı dün saat 9.30’da Kaymakam Abdullah Akdaş, Garnizon Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir ve Belediye Başkanı Ömer Şengöl’ün Atatürk Anıtı’na çelenkleri sunmalarıyla başladı.

Çelenk sunumunu müteakip Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 15 Temmuz, Afrin ve ebediyete intikal eden bütün şehitlerimiz için bir dakikalık Saygı Duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız söylenildi.

6 Mart Mustafa Kemal Atatürk’ün Eğirdir’e gelişinin 88’nci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programın icrası için saat 10.10’da Demirköprü mevkiine geçildi.

Buradaki tören de Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başladı.

Bu arada Eğirdir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde Uğur Soyçiçek yönetiminde Isparta’da yapılan halk oyunları yarışmasında birinci olan Muazzez ve Yaşar Şapçı İlkokulu öğrencileri halk oyunlarını sergilediler.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Eğirdir ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Eğirdir’de Atatürk Sevgisi” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. İlkokullar arası resim yarışmasında birinci olan İbrahim Akpınar’a, Ortaokullar arası şiir yarışmasında birinci olan Elif Ceren’e ve Liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci olan Ahmet Çetin’e ödüllerini Kaymakam Abdullah Akdaş takdim etti.

İlkokullar arası resim yarışmasında ikinci olan Aysel Özdamar’a, Ortaokullar arası şiir yarışmasında ikinci olan Teslime Acar’a, Liseler arası kompozisyon yarışmasında ikinci olan Sümeyye Kartal’a ödüllerini Garnizon Komutanı Tuğg. Ömer Faruk Bozdemir takdim etti.

İlkokullar arası resim yarışmasında üçüncü olan İrem Çelik’e, Ortaokullar arası şiir yarışmasında üçüncü olan Bensu Özkoç’a ve  Liseler arası kompozisyon yarışmasında üçüncü  olan Senanur Uyanık’a ödüllerini Belediye Başkanı Ömer Şengöl takdim etti.

6 Mart Mustafa Kemal Atatürk’ün Eğirdir gelişinin 88’nci yılı kutlamaları çerçevesinde komandonun mabedi Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığının kahraman komandoları Demirköprü’de gösterilerini sundular. Komandoların gerçekleştirdiği  örümcek inişi, yüz üstü iniş, ip üzerinde yürüme gösterileri  büyük ilgiyle izlenirken nefesleri kesti.

 

 

Bu haber 668 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...