“Engellilerin sokağa çıkmaya hakkı yok mu?”

7 Mart 2018 18:32

Isparta Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı ve Isparta Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ramazan Erdoğan; son günlerde kamuoyunda sıkça tartışılan Bisiklet Yolu ile ilgili bir açıklama yaptı. Erdoğan; “Bisiklet Yolu Projesinin Engellileri kapsayacak şekilde gerekli önlem ve tedbirlerin alınarak devam etmesini talep ediyoruz” dedi.

Erdoğan’ın açıklaması şöyle: “Ülkemiz genelinde ve hatta sınırlarımızın ötesinde de devam eden huzur ve güven operasyonunda şehadet şerbeti içerek şehit olan evlatlarımıza ana kuzularına Allah(cc)  rahmet kederli ailelerine ve Türk milletine sabırlar diliyorum.

Son günlerde ilimizin gündemin bulunan ve karşıt iki görüş şekline dönüşen "Bisiklet Yolu" konusunda izniniz olursa biz de Engelliler olarak düşüncelerimizi ifade etmek istiyoruz.

Malum, Ispartamızın özellikle şehir merkezimizin trafik akışı sık sık kilitlenmekte ve gün geçtikçe bu sorunun büyüdüğünü bizler de şahit olmaktayız. Yollarımız bu şekildeyken yaya kaldırımlarına bakıyoruz, bir tarafta esnafımız ürünlerini teşhir ederken diğer tarafta levhalar, tabelalar kaldırımı kaplıyor. Sağduyunuza soruyoruz, bu kadar kargaşanın içinde Engellilerin sokağa çıkmaya hakkı yok mudur?

Bisiklet yolu bizleri sevindirmişti, her ne kadar bizler düşünülerek tasarlanmamış olsa da trafiğin güvensizliğinde daha güvenli geldi bizlere. Bisiklet yollarının bir çok il ve ilçede örneklerini görmekteyiz. Bir Çanakkale, Akhisar, Alanya, Konya, Diyarbakır vb. Avrupa ülkelerine bakıyoruz, bir çoğunda yaya kaldırımı ve bisiklet yolu bütünleşik şeklinde.

Siz Basın Mensubu Arkadaşlarımızın aracılığıyla buradan, Sayın İdarecilerimize sesleniyoruz;

Bizlerin talebi, Bisiklet Yolu Projesinin Engellileri kapsayacak şekilde gerekli önlem ve tedbirlerin alınarak devam etmesi yönünde. Bu konuda yapılacak çalışmalar için, şimdiden teşekkürlerimizi arz ederiz. Saygılarımızla”.

 

Bu haber 656 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...