“Daima ileriye gitmeliyiz”

7 Mart 2018 18:35

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Balaban; 6 Mart Atatürk'ün Isparta'ya Gelişinin 88.Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Balaban’ın mesajı şöyle: “Türk milletinin ilerlemesini, güçlenmesini isteyen ve şöyle seslenen Atatürk'ün "Yüksel Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur." parolasının ışığında daima ileriye gitmeliyiz. Daima en güzele erişmeliyiz. 21.yüzyılı Türk asrı yaptığımız zaman Büyük Öndere karşı borcumuzu ödemiş oluruz.

Türk kültür ve tarihinin en büyük aşığı olan ve "Ne mutlu Türk'üm diyene!" sözünü bütün benliğiyle yaşayarak söyleyen Ulu Önder Atatürk; vazifeye atılmak için içinde bulunduğu şartları asla ümitsizlik bahanesi saymamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu aynı zamanda, milletinin eğitimde de batılı ülkelerle boy ölçüşebilmesi için, aziz milletine, kara tahta başında tebeşirle harfleri öğretecek kadar mütevazı bir öğretmen portresi çizen Atatürk, Türk Gençliğin hedefini “Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak” olarak göstermiştir.

Milleti tarafından "Başöğretmen" unvanıyla onurlandırılan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Isparta'yı ziyaretinin 88. yıldönümü olan bu günde isminin başında  "TÜRK" sözcüğünü taşımaktan gurur duyan ve onun çizdiği yoldan tavizsiz yürüyecek olan TÜRKİYE KAMU-SEN O’nu rahmet ve minnetle yâd etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

Bu haber 707 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...