Sigorta bilinci artıyor

8 Mart 2018 18:32

ITSO Meclis Üyesi, Anadolu Sigorta Isparta Acentesi Mehmet Korkmaz, sigorta konusunda insanların bilinçlendiğini söyledi.

Sigortacılık iş kolunu ITSO’da temsil eden Mehmet Korkmaz, sektörde bilincin artmasından memnun. ITSO Meclis Üyesi, Anadolu Sigorta Acentesi Mehmet Korkmaz, eskiden DASK’ı zor yaptıranların şimdi evlerindeki özel eşyaları ve evcil hayvanları dahi koruma altına alınan özel sigorta imkanlarından faydalanma talebinde bulunduklarını anlattı.

32 FİRMA VAR

Isparta’da sigortacılık sektöründe 32 firmanın bulunduğunu anlatan Korkmaz, 2005’den bu yana sektörde hizmet verdiğini söyledi. Korkmaz, şöyle konuştu:

2000’DE SEKTÖRE GİRDİ

Sigortacılık sektöründe çalışan 32 firma var. Ben 2000’de bu sektöre girdim. 2005’de kendi işyerimi açtım. O zamandan bu zamana bilinç çok arttı. Konut poliçesi bile satmakta zorlanırken şimdi insanlar DASK ile birlikte konut poliçesi alıyor.

YANGIN SİGORTASI BİLİNCİ ARTTI

İnsanlar DASK yanında yeni yeni 150 TL verip yangın poliçesi yaptırıyor. Evde beslenen evcil hayvan bile sigorta kapsamına giriyor. Yan komşudan kaynaklı su bastı onu ödüyoruz. Dış cephede mantolamada hata oldu, o zayiat ödeniyor. Sigorta bilinci artmaya devam ediyor. Ama bu konu ekonomi ile alakalı.

KONUT SİGORTASI SADECE DASK İLE SINIRLI KALMAMALI

İnsanlar ortalama 100 bin TL’lik araca biniyor. En aşağı 1000 TL verip KASKO, 600-700 TL verip trafik sigortası yaptırıyorsunuz. Eviniz 300 bin değerinde, 250 verip konut poliçesi almıyorsunuz. Enteresan bir şey. İnsanlar geliyor TEDAŞ aboneliği için göstermelik DASK yaptırıyor. En düşük bedelden ya yapıyoruz. Sen kesmezsen başka arkadaş yapıyor.

TRAFİK SİGORTASI İLE İLGİLİ ÇALIŞMALAR VAR

Şu anda trafik sigortasının ucuzlatılması ile ilgili çalışmalar var. İngiltere formülü düşünülüyor. Bizim 20 milyon ruhsatlı aracımız var. Ama 55 bin sürücü belgesi var. Poliçeyi sürücü belgesine göre yapılması düşünülüyor. Trafik sigortası bedeli düşecek ama sürümden kazanılacak. Daha çok trafik sigortası poliçesi yapılacak.

TRAFİK SİGORTASI BEDENİ ZARAR İÇİNDİR

Trafik sigortası denince akla maddi hasar geliyor. Çok basite alınılıyor. Aslında trafik sigortasının çıkışı maddi hasar değil, bedeni zararlar. Yaralamalı kazaya sebebiyet verilirse 360 bin TL’ye kadar para ödüyoruz.”

 

 

 

Bu haber 724 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...