“Kadınlarımız; başımızın tacı, gözümüzün nuru”

8 Mart 2018 18:34

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Günaydın’ın mesajı şöyle: “Kadın olmanın mana ve önemi üzerine bir kez daha düşünmek için eşsiz bir fırsat sunan anlam yüklü bir günün içindeyiz.

Başımızın tacı, gözümüzün nuru kadınlarımız. Eş olur yuvayı yaparlar, ana olur evladının saçının teline zarar gelmesin diye çırpınırlar. Hayatlarını daima sevdikleri için yaşarlar.

Toplumun her kesiminde ve üstlendikleri her görevde takdire şayan bir şekilde sorumluluklarını yerine getiren kadınlarımıza çok şey borçlu olduğumuz bir gerçektir.

Ancak, günümüzde kadınlarımızın maalesef hak ettikleri ilgiyi, desteği ve saygıyı yeterince gördüklerinden bahsetmemiz çok zordur.

Özellikle kadınlarımıza yönelik insanlık dışı saldırıların, şiddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz vakalarının endişe verici bir şekilde arttığı görülmektedir.

Son derece hazin ve trajik bu rezaletlerin önlenmesi, engellenmesi ve suçluların hak ettikleri cezayı bulması çok zaman vicdanları tatmin edecek düzeyde olmamaktadır.

Kadınlara uzanan kirli ve kanlı ellerin kırılıp atılması, suçlulara hak ettikleri cezaların verilmesi için vakit geçirilmeksizin ne gerekiyorsa yapılmalıdır.

Unutulmamalıdır ki; Batılılar ‘kadın acaba insan mı?’ diye araştırırken, Türk Milleti olarak bizler, kadınlarımıza ordular teslim etmişiz. İslam öncesi Arap yarımadasında kız çocukları diri diri gömülürken Yüce Dinimizin ışığıyla mühürlü kalpler çözülmüş ve Peygamber Efendimizin "Cennet Annelerin Ayakları Altındadır" Hadis-i Şerifleriyle dinimizde kadının yeri ve önemi belirtilmiştir.

Bu vesileyle her şeyin en güzeline layık olan Türk kadınının Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Türk-İslam coğrafyasındaki kadınların ve bir ses bekleyen bütün hanımefendilerin bu anlamlı gününü tebrik ediyor, hepsini hürmetle selamlıyorum. 

 

 

Bu haber 740 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...