Senirkent’in güzelleşmesini engelliyorlar

9 Mart 2018 18:26

Senirkentli yatırımcı Hüseyin Elbiz, ilçe girişindeki eski otelin olduğu bölgede butik otel ve meyve suyu fabrikası yapmak istiyor ama izin verilmediğini iddia ediyor.

Senirkent ilçesinde girişte bulunan eski otelin bulunduğu 2000 m2’den fazla alanda 6 milyon TL’lik yatırım planlanıyor ancak bürokratik sorunlar aşılamıyor. Senirkent’e şarap fabrikası kuran İşadamı Hüseyin Elbiz, ilçesine yeni yatırımlar yapmak istiyor ama bir dizi engel ile karşı karşıya kalıyor.

İşadamı Hüseyin Elbiz, ilçe girişindeki eski oteli yeniden canlandırmak ve butik otele dönüştürmek için Senirkent Belediyesi ile görüştü. Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, yatırıma destek vererek, söz konusu alanla ilgili kiralama talebini yerine getirdi.

 Ancak yatırımcı yapacağı yatırımın büyük olması nedeniyle Belediyeye ait alanın 20 yıllığına kiralanmasını istedi. 20 yıl  kiralama yetkisi Belediye Meclisi’nde. Meclis, yatırımcının bu talebini bir türlü gündemine getirmiyor.

İşadamı Elbiz, eğer 20 yıllık kiralama sağlanırsa eski oteli 1 milyon TL’lik bir yatırımla butik otel haline getirecek. Bölgedeki boş arazi üzerinde de 5 milyon TL’lik yatırımla meyve suyu fabrikası kuracak. İşadamı Elbiz, “Senirkent’te bir otel, bir restoran yok diye yakınıyorlar.  Biz yapalım’ dedik. Ortaya çıktık. 2 dönümlük arsayı bize 9 yıllığına kiralıyorlar. Yapacağımız yatırım için yeterli bir süre değil. 20 yıl için kiralanmasını istedik. Sayın Başkan Erol bey destekliyor ancak meclis ve encümen üyeleri karşı çıkıyor. Senirkent’in güzelleşmesini engelleyenler var” diye tepki gösterdi.

 

 

Bu haber 715 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...