Geleceğin Turizmcileri Sektörün Önde Gelenleri İle Buluştu

9 Mart 2018 18:33

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü tarafından ikincisi düzenlenen "Turizmde Kariyer Günleri", İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Turizm sektörünün önde gelen firma yöneticileri ile öğrencilerin buluştuğu etkinliğin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz İİBF Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şirvan Şen Demir, “Amacımız, kalifiye eleman ihtiyacını bir nebze olsun karşılayabilmek ve teorik bilgisini tamamlayan öğrencilerimizin, pratik anlamda da tecrübe sağlayabilmelerinde aracı olmak. Öğrencilerimizi de sektörlerde iyi yerlerde görmek istiyor ve gelecek yıllardaki kariyer günlerinde onları burada yönetici olarak ağırlamak istiyoruz.” dedi.

TAŞPAKON’un gelişim sürecinden bahseden Tüm Aşçılar ve Pastacılık Konfederasyonu Genel Başkanı Gökhan Tufan, kuruluşlarının misyonunu şu ifadeleri ile açıkladı: “Kuruluşumuzun üç misyonu vardır. En önemlisi "milli değerler", burada kastettiğimiz Türk mutfak kültürü ve yöresel lezzetler. Bizim de amacımız, kendi lezzetlerimizin öncelikle yerel olarak yaygınlaşması ve tüketiminin artması. İkincisi ise "aşçılık ve pastacılık alanında eğitim", biz konfederasyon olarak eğitimi çok önemsiyoruz ve sektörde çalışan kişilerin gerekli bütün eğitimleri almış olmasını arzuluyoruz. Üçüncüsü ise sosyal sorumluluk alanında etkin bir rol almak. Bu çok mühim, bizler de bu noktada her türlü desteği sağlamaya çalışıyoruz.”

Bireylerin emin adımlarla ilerleyebilmesi için çok sabırlı olmaları gerektiğine değinen Tufan, işe ilk adım attıkları dönemde, yaptıkları işi küçümsememeleri gerektiğini söyledi.

Bir toplumun en değerli yapı taşının aile olduğunu belirten Tufan, aileleri bir araya getiren yerin sofra olduğunu ancak günümüzde “ailecek oturulan sofra” olgusunun hasar gördüğünü dile getirdi. Konfederasyon olarak bu noktada da çalışmaları olduğunu söyleyen Tufan, "Sofralar bizim birlik ve beraberliğimiz için çok önemli ve bu birleşmeyi yeniden sağlayabilmek adına günümüz sosyal medya araçlarını da kullanarak projeler üreteceğiz." dedi.

Crystal Hotel Kurumsal İletişim ve Eğitim direktörü ve “Dinazor Turizmcinin Anıları” kitabının yazarı Mehmet Adil Gürkan,  mesleğine olan tutkusunu: "İnsana olan aşkım nedeniyle bana en çok yakıştığına inandığım işi yapmaktayım. İnsana hizmet etmeyi seviyorum, insanları mutlu etmeyi seviyorum." diyerek tanımladı.  Gürkan,  fırsatların değerlendirmenin çok mühim olduğunu vurguladı ve  "Önünüze çıkan fırsatları değerlendirin, gelişmelerin dışında kalmayın. Gerekli yerlerde risk alın ve cesaretli olun.” tavsiyesinde bulundu.

Dengeli ve yeterli çalışmanın önemine değinen Gürkan: "Çalışmayı hayatınızın odak noktasına koyarsanız üzgünüm ama sağlıklı bir aile yapısına ve sosyal çevreye sahip olamazsınız, işinizi ve çalışmayı hayatınızın odak noktasına koymayın, hayat işten ibaret değil. Ailenize ve kendinize zaman ayırın." diye konuştu.

Başarı noktasında ise katılımcılara özellikle dost biriktirmeleri gerektiğini söyleyen Gürkan: "Tanıştığınız her insanı iletişim ağzınıza ekleyin; ilerleyen dönemlerinizde her sektörden, ülkeden ve şehirden iletişim kurabileceğiniz insanlar olsun hayatınızda. Muhakkak sanat, edebiyat, tiyatro gibi birçok hobiniz olsun.  Bu hobileriniz sayesinde, yeni tanıştığınız insanlarla ortak paydada buluşabilirseniz, bahsettiğimiz iletişim ağlarınız da daha kuvvetli olur." dedi.

Teknolojik gelişmelerin de öneminden söz eden Gürkan,  dijital devrimin mutlaka takip edilmesi gerektiği ve sosyal medyadan kopmadan profesyonelce kullanılması gerektiğini vurguladı.

Etkinliğin ikinci oturumu, Üniversitemiz Eğirdir Meslek Yüksekokulundan Okutman Çetin Meydan moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Eğirdir Meslek Yüksekokulu Mezunlarının Gözünden Kariyer Aşamaları” paneli ile devam etti.  Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Meslek Yüksekokulu mezunlarının konuşma yaptığı panelde; Ariassos Travel Antalya Acente Ortağı Feride Gül,  Starlight Otelleri Antalya Ön Büro Müdürü Mehmet Özyiğit,  Sheraton Ankara Gelirler Müdürü Erdem Ünal, Bodrum Hilton Türbükü Yiyecek İçecek Müdürü Ferdi Aydoğdu ve Luxury Yat İşletmesi Sahibi Fatih Öztarakçı yer aldı.

Ariassas Travel Antalya Acente Ortağı Feride Gül, her şeyi sıfırdan başlayarak elde ettiklerini belirterek cesaret ve inancın bu yolda önemli noktalar olduğunu savundu;  girişimci olmak isteyenlerin KOSGEB imkanlarından da muhakkak faydalanmaları gerektiğini söyledi.

Star Light Otelleri Antalya Ön Büro Müdürü Mehmet Özyiğit, bireylerin ne yapmak istediğine karar verip ona göre hareket etmeleri gerektiğinin altını çizerek yapılan işe duyulan ilginin sevginin başarıyı da beraberinde getireceğini söyledi.

Bodrum Hilton Yiyecek İçecek Müdürü Ferdi Aydoğdu,  turizmin sonu olmayan, klişelerden uzak bir meslek olduğunu ifade etti. Sektörün sürekli gelişim içerisinde olduğunu ve bu gelişmeye ayak uydurulması gerektiğini belirten Aydoğdu, turizm sektöründe bölüm mezunu insanlara ihtiyaç olduğunun üzerinde durdu.

“Bu ülkede her şey biter, turizm yine bitmez.” diyen Luxury Yat İşletmesi Fatih Öztarakçı şunları kaydetti: “Önemi olan insanın kendisini sevmesi, kendisine değer vermesidir ve asıl iş kişinin kendisini önemsemesidir. Hayattaki en büyük risk, risk almamaktadır. İnandığınız şeyin ardından gidin ve kendinize güvenin.”

Sheraton Ankara-Gelirler Müdürü Erdem Ünal, kendilerini sektörde tutan sebepleri ve nasıl aşamalardan geçtiklerini anlattı. “Tecrübelerimi çok çalışmaya, farklı birimlerde çalışmaya borçluyum. Hiçbir işi küçümsemeden, kutsallığını bilerek çalışın. ” ifadesi ile tecrübelerini aktaran Ünal, yabancı dilin de çok önemli olduğunu vurguladı.

 

Bu haber 931 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...