Hayvanları Sevelim, Koruyalım, Sahiplenelim

9 Mart 2018 18:34

“Doğadaki sevimli dostlarımız hayvanları koruyalım, sevelim” bilincini yaymak amacıyla SDÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Hayvan Koruma Topluluğu ve Isparta Hayvanları Koruma Derneği işbirliğiyle “Sokaktaki Dostlarımız Sokak Hayvanları ile Yaşama Etiği” konulu bir konferans düzenlendi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Çetin Büyükvanlı Amfisi’nde gerçekleştirilen konferansta, Teknik Bilimler MYO Müdürü Öğretim Görevlisi Zafer Çağlar, sokak hayvanlarının korunması konusunda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını dile getirerek “Hayvanlardan korkanlarla koruyanları bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Bir güç, kuvvet ve sinerji elde etmek için buradayız.” dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Hayvan Koruma Topluluğu Akademik Danışmanı Öğretim Görevlisi Ömer Samsunlu, hayvanlardan korkanlar veya çeşitli sebeplerden dolayı istemeyen kişileri, bu dostlarla kanunen ve vicdanen yaşamak zorunda olduklarını anlatmak amacıyla düzenledikleri etkinliği verimli geçmesini diledi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Volkan Genç, tarihsel perspektifte Descartes, Thomas Hobbes, David Hume, Arthur Schopenhauer, Darwin gibi düşünürlerin hayvanlara bakış açılarını anlatarak genel sorunun beslenme, barınma ve kontrolsüz üreme olduğunu söyledi.

Isparta Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Önder Durmuş ise Isparta’daki sokak hayvanlarının durumu hakkında katılımcıları bilgilendirerek sevimli dostlarımızın insanların yardımını beklediğini belirtti. Durmuş, sokak hayvanlarını sadece sevmek değil onların yanında her zaman olmak önemlidir diyerek “Hayvan sevgisini kendimize ve çevremize yaymalıyız” mesajını verdi.

Isparta Hayvan Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Sabri Kocabaş 5199 kanun, belediyenin görevleri, ISHAYKO hakkında bilgi vererek 5199 Kanunun amacını “Hayvanların rahat yaşamalarını, hayvanlara iyi muamele edilmesini temin etmek, hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korumayı, her türlü mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamaktır.” olarak özetledi.

Belediyenin sokak hayvanlarının refahını sağlamak amacıyla çalışmalarda bulunduğunu da dile getiren Kocabaş belediyeler sahipsiz hayvanların tedavisi, kısırlaştırılması, kayıt altına alınması için bakımevleri kurar, gönüllüler ile birlikte çalışır” dedi. Kocabaş, hayvan hakları ihlalinde irtibat kurulacak yerin Orman ve Su İşleri Bakanlığı olduğunu söyleyerek şikayetlerin de Bakanlığa yapabileceğini ifade etti.

 

 

Bu haber 639 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...