“Kadınlarımıza yapılan her türlü şiddeti kınıyoruz”

9 Mart 2018 18:36

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Isparta’da  programlar düzenlendi. Vali  Günaydın, “İyi ki varsınız. Biz kadınlarımızı baş tacı eden bir milletiz, bu geçmişte de böyleydi bundan sonra da böyle olacak” dedi.

                8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Isparta’da  programlar düzenlendi.  15 Temmuz Demokrasi Meydanında saat 10.30’da düzenlenen programa  kadınlar büyük ilgi gösterdi. Programa Kadın Dernek Başkanları ve üyeleri katıldı.

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK KOYDULAR

                Atatürk Anıtı’na çelen konulmasıyla başlayan programda Kadınlar Platformu adına organizasyonu üstlenen Yardımseverler Derneği Başkanı Alev Sevük, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada; ‘Kadınlar bir ülkenin geleceği, bir toplumu toplum yapan  önemli değerlerinden birisidir’ diyen Sevük, şu görüşleri dile getirdi:

                “Sözlerime başlamadan önce şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet tüm analara ve de yakınlarına sabır, gazilerimize acil şifalar diliyorum.

8 Mart, tüm dünyada kadınların eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşama isteklerini dile getirdikleri çok özel bir gündür.

ABD’nin New York eyaletindeki kadın işçilerin ağır koşullarda çalışmayı ve de sömürülmeyi reddetmesi üzerine 8 Mart 1908 yılında greve gitmişler ve büyük kayıplardan sonra bu günü kazanmayı çoktan hak etmişlerdir.

‘KADINLAR, KÜÇÜMSENMEYE DEĞİL,

OMUZLAR ÜZERİNDE TAŞINMAYA LAYIKTIR’

Kadınlar bir ülkenin geleceği, bir toplumu toplum yapan  önemli değerlerinden birisidir. Bundan dolayıdır ki kadınlarımız dışlanmaya, şiddet görmeye, ayrıştırılmaya, küçümsenmeye değil omuzlar üzerinde taşınmaya layıktır.

Eğer bir kadın bilgisiz ve cahil kalmışsa, okuma hakkından yoksun bırakılmışsa, ondan sağlıklı bireyler yetiştirmesini beklemek haksızlık olur. Ulu Önder Atatürk de bunu çok iyi bildiği için sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile içinde ve çalışma hayatında kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmasını hedeflemiştir. Nitekim kadınlar, seçme ve seçilme hakkını bugün medeni geçinen birçok ülkeden önce sahip olmuşlardır.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak dünyada kutlanmaktadır. Her türlü haksızlık ve adaletsizlik karşısında birlik ve beraberlik içinde olmanın gerekliliği ve sorumluluğu bugünü anlam ve önemini ifade etmektedir.  Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür eder, saygılarımı sunarım.”

‘KADINLARIMIZA YAPILAN HER TÜRLÜ ŞİKAYETİ KINIYORUZ’

                Konuşmaların ardından tüm kadınlar, Vali Şehmus Günaydın’ı makamında ziyaret etti.  Vali Günaydın, Kadınları Valilik Göl Salonu’nda eşi Ayşel Günaydın’la birlikte ağırladı. Kadınlara karanfil dağıtan Vali Günaydın, kadınlara yapılan her türlü şikayeti kınadıklarını söyledi. “Toplumun bütün bireyleri olarak hanımefendiler ve beyefendiler, öğrenciler, kamu görevlileri, sivil toplum örgütleri hepimiz el ele verirsek birlik olursak çok daha iyi olur. Bunlar sizden isteklerimiz ve beklentilerimiz. Bunun yanında şunu net olarak ifade edeyim: Kadınlarımıza yapılan her türlü şiddeti kınıyoruz ve kadınlarımıza yapılan bu yanlış muamelenin, bu kötü muamelenin önlenmesi içinde elimizden gelen gayreti ve çabayı gösteriyoruz. Kurumlarımız bu konunun takipçisi ve bakın bu konuda da birebir gelip dertlerini anlatan kadınlarımız var. Biz bunların her türlü ihtiyacını ve taleplerini karşılıyoruz. Çünkü biz şuna inanıyoruz ki biz millet olarak bu çirkin olaya asla ve asla seyirci kalamayız. Toplumun hiçbir bireyi kadına yapılan bu yanlışı kabul edemez, görmezlikten gelemez. Hepimize bu konuda çok önemli görevler düşüyor. Sivil toplum örgütlerimiz çok güzel çalışıyor, kurumlarımız çok güzel çalışıyor ve hep beraber sizlerle beraber bakın burada olan veya olmayan bütün hanımefendiler bu konuda en büyük destekçimizdir ve bu böyle devam etsin istiyoruz. Çünkü kadınlarımızın elinin değdiği her olayda başarı vardır. Sizin yüklendiğiniz her olayda başarı vardır. Biz sizlerle beraber inşallah ülkemizin ve milletimizin geleceği adına çok güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum tekrar gününüz kutlu olsun diyorum. İyi ki varsınız. Biz kadınlarımızı baş tacı eden bir milletiz, bu geçmişte de böyleydi bundan sonra da böyle olacak. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

                                                                                                                       

Bu haber 630 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...