ISPARTA KİTAP FUARI YARIN SONA ERİYOR

10 Mart 2018 13:22

Isparta 2.Kitap Fuarında son iki güne girilirken, cumartesi ve pazar günleri Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde onlarca yazar okurlarıyla buluşacak. Tüm hızıyla devam eden kitap fuarı her gün binlerce kitapseverin ziyaretçi akınına uğruyor. 250 yayınevinden aradıkları her türlü kitaba ulaşım sağlayan kitapseverler, yazarlarla bir araya gelerek aldıkları kitapları da imzalatma şansına sahip oluyor. Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi bu yazarlar arasında Payitaht Abdülhamid’in Tahsin Paşası Bahadır Yenişehirlioğlu ile birlikte 19 yazarı aynı gün ağırladı. 8 Mart Perşembe günü sevenleriyle bir araya gelen söyleşi ve ardından imza günü düzenleyen Yenişehirlioğlu, kendisine gösterilen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getirdi. 

**KADINLAR GÜNÜ DOLAYISIYLA KARANFİL DAĞITILDI

Isparta 2.Kitap Fuarında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, belediye tarafından hazırlanan karanfiller, bayan yazarlar, yayınevleri ve kitapseverlere dağıtıldı.  Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da, fuarı ziyaret eden bayanların ve personelinin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

** GÜNAYDIN YAZARLARI ZİYARET ETTİ

Fuarın başladığı ilk günden buyana Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde yazar, yayınevi ve kitapseverleri yalnız bırakmayan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yazarları ziyaret ederek onlarla bir süre sohbet etti ve kendilerine plaket takdiminde bulundu.

** KARİKATÜR SERGİSİNİ DOLAŞTI

2. Isparta Kitap Fuarı kapsamında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen kitap konulu karikatür yarışmasında dereceye girenlerin karikatürlerinin yer aldığı sergi alanını dolaşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bu yıl ilki düzenlenen yarışmanın gelecek senelerde de devam ettirileceğini söyledi. Karikatür yarışması 9-14, 15-18 ve 18 yaş üzeri olmak üzere 3 kategoride yapıldı. 400 katılımın gerçekleştiği karikatür yarışmasında dereceye girenlerin karikatürleri Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde kitap fuarı kapsamında açılan sergi ile kitapseverlerin beğenisine sunuldu. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Kitabın önemini anlatan karikatür yarışmasına ait dereceye giren eserler burada sergileniyor. Isparta Belediyemiz böyle bir yarışma düzenledi. Yarışmaya Türkiye’nin dört bir yanından toplam 400 katılım oldu. Dereceye girenlere ödülleri fuarımızın ilk günü verilmişti. Yapılan karikatürlerde kitabın şu anda internet dünyası tarafından zorladığı ve okumanın önemi anlatılıyor.  Kitabın kokusu, açılması, okunması, bir gün okuduğun kitabı tekrar açmanın ve nostalji yaşamanın ve bilgi aktarımı hiçbir zaman kaybolmayacaktır. İnternet insanları tembelliğe alıştıran bir konu. İnsanların arayışını da yok ediyor. Arayış, tasarım, vizyon çok önemli. Arayış neticesinde başarı, vizyon neticesinde ileri görüşlülüğü, netice olarak iyi başarıyı yakalamak mümkün. Arayışla neticeye varmak daha başarılı oluyor. 

Böyle bir sergiyi gelenekselleştiriyoruz, her yıl yapılacak ve karikatürler bir kitap haline getirilecek. Dereceye giren arkadaşlarımıza ödülleri verilmiştir. Bu yarışmaya katılan herkese teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Bu kültürel hizmetlerde bu konuda bir nüve olmuştur. Bunu düzenleyen ekibimizi de kutluyorum” dedi. 

Yapılan karikatür yarışması sonrasında 18 yaş üzerinde birinciliği Alaettin Çevikbaş, ikinciliği Emrah Arıkan ve üçüncülüğü İsmail Kar alırken, Lütfü Çakın ve Oğuz Gürel’in eserleri de mansiyon ödülünü aldı. Yine 15-18 yaş eşit ödül olarak Merve Nur Koçer, Alptekin Kaya, Esma Zülal Kalaycı, 9-14 yaş eşit ödüllerine de Damlasu Karademir, Zeynep Nisa Kuntbilek ve Selman Pamukcu layık görüldü.

** YAZARLARA BÜYÜK İLGİ

Isparta 2.Kitap Fuarına katılan yazarlara, kitapseverler tarafından da büyük ilgi gösteriliyor. Son olarak arasında Payitaht Abdülhamid’in Tahsin Paşası Bahadır Yenişehirlioğlu sevenleriyle bir araya geldi. Yenişehirlioğlu fuar alanı içerisinde yer alan konferans salonunda sevenleriyle söyleşi gerçekleştirdi. Tarihi olaylar, dini konular, toplumun değer yargıları başta olmak üzere güncel konular ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Yenişehirlioğlu, son zamanlarda televizyon ekranlarından yayınlanan tarihi dizilerin gençleri tarih merakına yönlendirdiğini kaydetti. Dizilerle tarihi tam öğrenmenin mümkün olmadığını ancak tarih okumaya teşvik ettiğine değinen Yenişehirlioğlu, “Gerçeğe vakıf olmak, saklı tarihin peşine düşmek önemli. Okumak büyülü bir şey, kitap fuarları bunun için önemli” dedi. Okumayan insanın düşünmesi, yorumlaması ve gelecek düşüncesinin olmasının zor olduğu kaydeden Yenişehirlioğlu, okurken de okunan kitaplara dikkat edilmesi gerekliliğine dikkat çekti. Yenişehirlioğlu, bazı kitapların toplumun aile yapısı, değer yargıları ve buna benzer yargılarla oynadığını belirtti.

** ISPARTA ALKIŞI HAK EDEN BİR ALAN OLUŞTURMUŞ

Isparta’ya çeşitli vesilelerle geldiğini belirten Payitaht Abdülhamid’in Tahsin Paşası Bahadır Yenişehirlioğlu, “Kitap fuarında kitapseverlerle, okurlarımızla beraberiz. İçinde bulunduğumuz atmosfer çok güzel ve çok önemli. Bu kitaba, edebiyata, insana değer vermekle alakalı. Fuar organizasyonunda bulunan bütün arkadaşlara bilhassa belediyemizi kutlamak istiyorum. Böyle şık, böyle güzel ve böyle ferah bir ortamı kitap alanı olarak tespit ettikleri için. Buradaki söyleşilerle, okurlarımızla buluşuyoruz, imzalarla gönül birlikteliğimizi arttırıyoruz. Fuarlar çok önemli. Kitap fuarları bir beldenin, bir şehrin kalitesini göstermesi açısından da çok önemli. Çünkü kültüre ve edebiyata yapılan yatırım asla boşa gitmiyor. Kitap fuarları aynı zamanda ciddi bir prestij. Kim hangi şehir, hangi belediye, hangi belediye başkanı ve kitap sevdalısı insanlar, hangisi bunu daha iyi organize ediyorsa, bizdeki yansıması şu oluyor. Ya alkışı hak ediyorlar. Isparta’da alkışı hak eden bir alan oluşturmuş” dedi.

**KİTAP FUARINA YAKIŞIR BİR MEKAN

Isparta Kitap Fuarına ilk kez katıldığını söyleyen Yazar Mavisel Yener de, “Gökkubbe’yi görür görmez çok etkilendim, açıkçası. Kitap fuarına çok yakışır bir mekân. Çocukların rahatça gezebilecekleri, mutlu olabilecekleri çok güzel bir alan. Belediyemize bu olanağı tanıdığı için, çocuklarla, gençlerle, yetişkinlerle, kitapları, yazarları buluşturduğu için yürek dolusu teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha güzel buluşmalarda birlikte oluruz. Hafta sonu da tüm okurları biz yazarlar bekliyoruz” görüşlerinde bulundu.

** KİTAP FUARLARI OKUMAMIZA VESİLE OLUYOR

Kitap fuarını gayet başarılı bir organizasyon olarak değerlendiren kitapseverler de şunları söyledi:

“Güzel bir proje bu fuarın devamı gelmeli. Muhteşem bir olay. Alan muhteşem, çok dikkatimi çekti. Bu hizmeti bize sundukları için Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz. Yalvaç’tan geldik, aradığımız tüm kitaplarımızı bulduk, çok mutluyuz. Bu kitap fuarları okumamıza vesile oluyor.  Şahsen bu kadar kitap almayı düşünmüyordum. Yaklaşık 200 liraya yakın bir tutarda kitap aldım ve halen kitap bakmaya devam ediyoruz. Isparta için çok iyi bir fuar çalışması. Öğrenciler için, öğretmenler için. Çünkü her aradığımız kitabı Isparta’da bulamıyoruz. Bizim ayağımıza kadar gelmesi iyi oluyor. Geçen yıl da gelmiştim, bu yılkini sabırsızlıkla bekledim.  Ucuza bulduğumuz kitaplar için de memnunuz, bulunca da depoladık. Geçen sene de çok sayıda kitap almıştım. İleriki yıllarda çok daha fazla yayınevi ve yazar bekliyoruz”

** İŞTE HAFTA SONU KİTAPSEVERLERLE BULUŞACAK YAZARLAR

Isparta 2.Kitap Fuarında son iki güne girilirken Cumartesi ve Pazar günü Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde şu yazarlar, okuyucularıyla bir araya gelecek.

10 Mart 2018 CUMARTESİ:

C. Fırat İzgi-Meriç İzgi, Filiz Puluç, Zehra Cansız-Murat Sakaoğlu, Mehmet Ercan, Zeus Kabadayı, Caner Yaman, Sinan Akyüz, Mirza Tazegül, Mavisel Yener, Saygı Öztürk, Engin Alan, Kahraman Tazeoğlu, Murat Tavlı, Canan Tan, Sevil Atasoy, Yusuf Piliç, Emre Gül, Zeynep Sey, Fatih Murat Arsal, Mehmet Genç, Fatma Erdek, Kamuran Akdemir, Mehmet Fırat, Ayhan Bozkurt, Işık Öğütçü, Kaan Murat Yanık, Suat Turgut, Safiye Çetinkaya, Fevzi Çakar, Reşat Petek, Zekeriya Efiloğlu, Mehmet Ali Bulut, Hasan Basri Bilgin, Sultan Polat, Mehmet Kemal Erdoğan, Hasan Tanrıverdi, Doğu Perinçek, Mustafa Önsel, Şükrü Erbaş, Burcu Bahar, İnci Aral, Fikret Eroğlu, Barış Şimşek, Feride İlgün, Bilal Sami Gökdemir, İrfan Gürkan Çelebi, Fatih Duman, Yahya Türkeli.

11 Mart 2018 PAZAR:

Nasuh Mahruki, Sinan Akyüz, Mavisel Yener, Saygı Öztürk, Engin Alan, Mustafa Balbay, Ayşegül Kara Zorlu, Canan Tan, Üstün Dökmen, Koray Yersüren, Dilara Keskin, N. G. Kabal, Ayşenur M. Rise, Seda Özerbay, T.Y. Mazer, Işık Öğütçü, Suat Turgut, Safiye Çetinkaya, Zekeriya Efiloğlu, Mehmet Ali Bulut, Hasan Basri Bilgin, Sinan Meydan, Sinan Yağmur, Mehmet Kemal Erdoğan, Hasan Tanrıverdi, Doğu Perinçek, Mustafa Önsel, İnci Aral, Cansu Canan Özgen, Fikret Eroğlu, Barış Şimşek, Feride İlgün, Serhat Yabancı, İrfan Gürkan Çelebi, Yavuz Bahadıroğlu, Yahya Türkeli, Bekir Manav, Erkan İşeri, Gülşen Gazel, Metin Özdamarlar.

Bu haber 848 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...