GEÇEN YILDAN ÖRNEK, BU YILDAN DERS ALMALIYIZ

14 Mart 2018 16:25

LEVENT DOĞAN YAZDI

2016 yılının haziran ayında Ispartalı Gazeteciler olarak, “Ispartaspor için bir kıvılcım çak” sloganıyla pembe-yeşilli takımın küllerinden yeniden doğması için bir çağrı verilmesinin ardından bugünkü Isparta Davrazspor, Bölgesel Amatör Lig’de güller diyarını temsil etmek için çalışmalarına başlanmıştı. Günlerce Kanal 32 Televizyonunda canlı yayınlar yapıldı, gazetelerde seferberlik başlatılmıştı.

SÜPER LİG TAKIMLAR ISPARTA’YI KISKANMIŞTI

Geçtiğimiz yıl TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Vali Şehmus Günaydın ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın önderliğinde işadamı Bülent Sarıgül Başkanlığı’nda güçlü bir yönetim işbaşına getirilmişti. Hiç unutmam liglerin başlamasına 25 günden daha az vardı. Hızlı bir şekilde transfer yapıldı ve son haftaya kadar şampiyonluk kovalanmıştı. Ve yıllar sonra Isparta halkının özlediği o güzel görüntüler oluşmaya başlamıştı. Bölgesel Amatör Lig’de 14-15 bin taraftar ne demek! Isparta’nın bu rekoru Süper Lig takımını kıskandırmıştı. Ulusal basında da Isparta’dan bahsedilmişti. Ve Isparta küllerinden doğmuştu. O coşku ve heyecan geçmişte Ispartaspor’u hatırlatıyordu.

GEÇEN YILI HATIRLAYALIM

Kent büyükleri, omuz omuza vermiş, hemen hemen her hafta takımını desteklemek için protokolde yerlerini almıştı. Taraftar ise üzerine düşeni yapmış içeride ve dışarıda takımlarını son düdüğe kadar desteklemişlerdi. Isparta’mız tek yürek olmuştu. Hatta tüm takımlar Isparta taraftarı gelmesin diye deplasman kotası koymuştu. Hiç unutmam Sandıklı maçına ayrılan 150 kişilik kontenjana aldırış etmeden binlerce sporsever maça gitmişlerdi. Isparta taraftarı güvenlik güçleri tarafından durdurulmuş ve memleket sevdasıyla yanıp tutuşan taraftarımız kilometrelerce yürümüş ve oldukça zor şartlar altında stada ulaşmışlardı. Yağmur çamur demeden takımlarını son düdüğe kadar desteklediler.

YÖNETİM VE TEKNİK HEYET ÇOK ELEŞTİRİLDİ

Geçen yılki birliktelik bu sezon maalesef sağlanamadı.  Sezon başından bu yana teknik heyet çok eleştirildi. İlk günden bu yana camia Teknik Sorumlu Gökhan Çelebi’yi kabullenmedi.  Takım galip geldiği haftada dahi teknik heyete sitem edildi.  Sezon boyunca teknik heyet ve futbolcular birkaç yönetici dışında idareci göremedi. Transferde ise özellikle Aydın Kuzu ve Aboubacar Kone’den beklenen verim alınamadı.  Alternatifsiz kadronun sıkıntısı sezon boyunca çekildi.  Teknik heyet kadar kaleci Sofu Baykal’da çok eleştirildi. Özellikle ilk yarının son haftasında Serik Belediyespor karşısında yediği gollerin ardından tecrübeli file bekçiyle yollar ayrıldı. Sofu’nun formsuz olduğu dönemlerde kale Özcan Bozan’a verilebilirdi. İlk devre sonunda zaten büyük ölçüde şampiyonluk gitmişti. Ve Isparta halkı da bunu kabullenircesine 2. yarıda çok fazla maçlara gitmedi. Deplasman dahi yapılmadı. Kulüp Başkanı Mustafa Özaydın  haftalar ilerledikçe yalnız kaldı.

TARAFTAR KÜSTÜRÜLDÜ

Maalesef Isparta Davrazspor, bu yıl tek yürek olmadı. Birlik ve beraberlik sağlanmadı. Yönetim ve basın arasında köprü kuracak idareci yoktu. Küçük olsun bizim olsun diyen birkaç kişi taraftarı küstürdü. Unutmayın geçtiğimiz yıl Isparta taraftarıyla da rakiplerine korku salmıştı.

BU DÜZENLE ŞAMPİYONLUK HAYAL

Takımın her şeyden önemli bir Sportif Direktörü nasıl olmaz? İlçe takımları iki senedir çıkıp gitti bizim hiç mi gücümüz yok? yorumları yapıldı. Isparta taraftarının seyircisi grupta hangi takımda var? 433 binlik kentin profesyonel takımının olmaması ne kadar acı! Adı BAL tadı ise zehir olan ligde bu düzen devam ederse şampiyonluk hayal.

SERİK BELEDİYE BAŞKANI,

YÖNETİCİ GİBİ ÇALIŞTI

Gelelim Serik Belediyespor’a Isparta Davrazspor’a karşı çok daha avantajlıydı. Bir kere Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, yönetim, teknik heyet, futbolcular ve taraftarlar öyle bir kenetlendiler ki daha lig başlamadan sezon sonunu görüyorlar gibiydi. Hatalardan ders aldılar ve nisandan itibaren transfer çalışmalarını tamamladılar. Ve usta ayaklarıyla işi bitirdiler.  Ve bitime 4 hafta 7. Grubun şampiyonu oldular. Isparta Davrazspor'un olduğu yerde 4 hafta önceden şampiyonluk ilan eden bir takım oluşturan Serik ekibini de tebrik etmek lazım. Serik Belediyespor, bu sezon her alanda güçlüydü. Bu ligde şampiyonluğa oynayan takımlar her açısından güçlü olmak zorunda.

2. VE 10. OLMAK ARASINDA FARK YOK

Sonuç olarak Türkiye Futbol Federasyonu Bölgesel Amatör Lig statüsünde de değişikliğe gitmeli. Sadece lider olan takım final vizesi alıyor. 2. olan takımla 10. sıradaki takım arasında hiçbir fark yok. Bence 14 takımlı bir ligde diğer takımlar boşu boşuna mücadele ediyor. Bunun neresi anlamlı! Isparta Davrazspor ligi, 2. sırada tamamlıyor, baraj maçı oynayacak. Neden Isparta’nın kontenjanı 1.

AMATÖRLER SİTEMLİ

Yazık değil mi bunca emeklere. Hele hele Isparta 1. Amatör Lig şampiyonuyla alay mı ediliyor? Şimdiden Isparta 32 Gençlik ve Spor ve Keçiborlu Belediyespor’un  idarecileri, antrenörleri ve sporcuları, “Biz BAL ayarındaki Davrazspor’la nasıl mücadele edeceğiz. Isparta’nın kontenjanı 2 olmalı” diyorlar. Haklılar da…

Isparta olarak profesyonel liglere yükselmek istiyorsak şimdiden çalışmalara başlanılmalı. Şimdiden düşünülen oyuncularla da ön protokol yapılmalı. Mayıs, haziran ayında yapılan anlaşmalar 2 kat daha fazla oluyor.

ARTIK BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Artık kongre mi olur yoksa başka bir karar mı alınır ama acilen bir adım atılmalıdır.  Kenti toparlayacak bir LİDER şart.  Ancak ülkemizde tüm spor kulüplerinin arkasında belediye desteği var. Belediye’de bu işe liderlik yapabilir. Ve gelir getirici projelerle çok daha sağlam planlı programlı girilmelidir. Isparta halkı ve taraftarı artık 3. Ligi istiyor. Artık bıçak kemiğe dayandı. Eğer şampiyonluk isteniyorsa tam anlamıyla Isparta Davrazspor şehre mal edilmeli. Ve en az 5 bin üyesi olan kurumsal bir takım yaratılmalıdır. Ve bu üyelerde yıllık aidatlarını ödeyerek kulübe katkı sağlamalıdır.

 

Bu haber 719 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...