Rektör İbicioğlu’nun projesine red

13 Ağustos 2012 23:19

Rektör İbicioğlu’nun projesine meclisten geçit yok

 

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun üniversite sahası içindeki 80 dönümlük alana yapmayı planladığı akademik personelin kalacağı konutlarla ilgili imar değişikliği maddesi Belediye Meclisi tarafından reddedildi.

 

İki aydır karar alınmayan ve ötelenen Süleyman Demirel Üniversitesi sahası içerisinde belirlenen bir alanda akademisyenler için konut yapılmasına dair imar değişikliği konusu Belediye Meclisinin geçtiğimiz Cuma günü yapılan Ağustos ayı son toplantısında ele alındı.

Bu konuda İmar Komisyonu tarafından hazırlanan rapor Komisyon Başkanı Uğur Bestelci tarafından okundu. Raporda , bu konuda bir değerlendirme yapılmadığı ve konunun meclisin takdirinde olduğu belirtildi. Söz konusu gündem maddesi üzerinde yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi ve madde oy çokluğu ile reddedildi.

Bilindiği gibi; SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun üniversite sahası içerisinde ağaçlık olarak kullanılan 80 bin m2'lik alanı akademisyenler için konut yapma projesi bulunuyor. Hatta Rektör İbicioğlu bu konuda ısrar ediyor.

Kamuoyuna yansıyan haberlere göre; Bu projede hem yerel iktidardan hem de genel iktidar temsilcilerinden tepki alan SDÜ Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu, yönünü, Ankara'ya çevirdiği ve Belediyenin 2 aydır ötelediği imar değişikliği talebini Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ilettiği belirtiliyor.

 

 

Bu haber 647 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...