BAKA, EMİTT’le bir adım daha attı

28 Ocak 2013 18:14

Turizm profesyonellerinin buluştuğu ve bu yıl 17. kez açılan Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT), Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) koordinasyonu ve desteği, bölgedeki kamu kurumları ve özel sektör temsilcilerinin işbirliğinde açılan Antalya, Burdur ve Isparta’nın stantlarında, başarılı tanıtım gerçekleştiriyor. Valiler, belediye başkanları ve çok sayıda turizm profesyonelleri ile binlerce kişinin ziyaret ettiği Batı Akdeniz’in stantları tam not alıyor.

Seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelleri, Türkiye’den 150’nin üzerinde belde ve il, kalkınma ajansları ile 62 ülkeden gelen temsilciler olmak üzere 4 bin 500 katılımcıyı ağırlayan ve 4 gün süren EMITT 2013’de, BAKA’nın koordinasyonu ve desteğiyle Antalya, Burdur ile Isparta stantları açıldı. Batı Akdeniz’in stantlarında; üç ilin Kültür ve Turizm müdürlükleri, Akdeniz Üniversitesi, ilçe  belediyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası, EMITT’te kendilerine özgü materyaller, görseller ve aktivitelerle bölgenin tanıtımını yapıyor.

BATI AKDENİZ’İN DEĞERLERİ

Antik çağlardan bu yana çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Batı Akdeniz’in tarihi eserleri, müze ve ören yerleri, bölgenin eko, sağlık, inanç ve kültür, kongre, yat, spor, av ve yayla gibi alternatif turizm zenginlikleri ile doğal güzellikleri tanıtılıyor. Yalvaç’ın Psidia Antiokheia’sı ile 4 metrekarelik alan üzerine yapılan Augustus tapınağı maketi, Eğirdir Gölü ile elması, Güneykent Belediyesi’nin gül ve gül ürünleri, Aksu Kaymakamlığı’nın alternatif turizm çalışması, Burdur’un ceviz ezmesi, salebi ile Sagalassos antik kenti, Yeşilova Tınaztepe ile Isparta Davraz kayak merkezleri ile Batı Akdeniz’in alternatif turizm potansiyeli ilgi görüyor.

EMITT 2013’deki Batı Akdeniz stantlarını ziyaret edenler, tadına baktıkları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği ‘Bucak Salebi’ne, Burdur’un ceviz ezmesine, Isparta’nın elması ve elma suyu ile gül ve gül ürünlerine övgülerini yağdırdı. Turizmde marka Antalya’nın stantları da büyük ilgi görürken, Batı Akdeniz stantları önünde sık sık gösteriler yapan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) folklor ekibi de, Teke Yöresi’nin halk oyunlarından sergilediği örneklerle büyük alkış aldı.

Uluslararası turizm profesyonellerini seyahat tutkunlarıyla buluşturan EMITT’deki Batı Akdeniz stantlarında; Genel Sekreter Tuncay Engin, Dış İlişkiler ve Tanıtım Birim Başkanı Mehmet Pehlivan ile uzman Muhsin Vural’dan oluşan BAKA ekibi ile belediye başkanları, kaymakamlar, İl Kültür ve Turizm Müdürleri de bulundu.

EMİTT 2013’de Gelendost Belediyesi ile BAKA’nın hizmete girmesinde büyük katkısı olan Isparta’nın ilk 5 yıldızlı oteli Barida Hotel’s de ayrı açtıkları stantlarda başarılı tanıtım gerçekleştiriyor. Antalya’dan da yüzlerce otel, turizm birlikleri, seyahat acentaları stantlarında tanıtım çalışmasını sürdürüyor.

BAKA ekibi, fuar boyunca Antalya, Burdur ve Isparta’nın yanısıra fuardaki yabancı ve yerli katılımcıların stantlarında ikili görüşmeler gerçekleştirdi. BAKA ekibi, Japonya, Rusya, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan ile diğer ülke stantları ve çok sayıda yerli tur operatörü firma yetkilileriyle görüşüyor.

EMITT’e bu yıl ABD, Almanya, Arjantin, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Abu Dabi, Dubai - Birleşik Arap Emirlikleri, Adigey Cumhuriyeti, Brezilya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Dominik Cumhuriyeti, Ekvator, Ermenistan, Etiyopya, Fas, Filistin, Fransa, Güney Afrika, Gürcistan-Acaristan-Batum, Hırvatistan- Dubrovnik, Hırvatistan- Zagreb, Hindistan, İngiltere, İran, İtalya, Japonya, Kamboçya, Karadağ, Kırım, KKTC, Kenya, Kore, Kosova, Kuveyt, Küba, Laos, Letonya, Libya, Lübnan, Makedonya, Maldivler, Meksika, Mısır, Özbekistan, Pataya - Tayland, Peru, Rusya, Senegal, Singapur, Slovenya, Sudan, Suriye, Şili, Tanzanya, Tataristan- Rusya Federasyonu, Tayland, Tunus, Ukrayna, Ürdün, Vietnam, Yemen ve Yunanistan olmak üzere dünyanın dört bir yanından toplam 70 ülkeden katılımcılar da EMİTT’e yer alıyor. EMİTT’in kapıları 27 Ocak Pazar günü saat 18.00’e kadar ziyaretçilere açık olacak.

 

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...