Beşiktaş’ın zirvesinde bir Ispartalı: Hakan Özköse

16 Mart 2018 19:23

Eğirdirli hemşerimiz Hakan Özköse, Beşiktaş’ta dernekler, taraftarlar, sponsorlar ve pazarlamadan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

                Beşiktaş’ın zirvesinde bir Ispartalı hemşerimiz bulunuyor. Eğirdirli hemşerimiz Hakan Özköse, Eğirdirli.

450 bine yaklaşan nüfusu ile Isparta, dışarıdan küçük gibi gözükse de dışarıda büyük bir Isparta var. İş, sanat ve spor dünyasında başarıları ile adından söz ettiren hemşerilerimiz var. İşte bir örnek: Beşiktaşspor Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse. İstanbul’da ensütrsiyel mutfak sektöründe faaliyet gösteren İşadamı Köse, aslen Eğirdir Kale Mahalleli.

Babasının mesleği nedeniyle 1967 yılında Hopa’da dünyaya gelen Hakan Özköse, 2 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyor. Baba ocağı Eğirdir’e zaman zaman akraba ziyaretleri için gelen İşadamı Özköse, Isparta Gazetesi’nin sorularını yanıtladı:

-Hakan bey sizi tanıyabilir miyiz?

-Doğum yerim Hopa. Babam sağlık memuru idi. Aslen Eğirdirli. Hopa’ya meslek icabı gitmiş. Orada görev yaparken annemle tanışmış. 1967 yılında Hopa’da doğdum. 2-3 yaşında İstanbul’a gelmişiz. O zamandan bu yana İstanbul’da yaşıyoruz. Asıl mesleğim kaptanlık. Ama hayatımda hiç kaptanlık yapmadım.

Hep endüstriyel mutfak sektöründe çalıştım. 22 yıl dayımın yanında bu işi yaptıktan sonra 2000 yılında kendi işyerimi kurdum. O tarihten bu yana endüstriyel mutfak sektöründe Özköse Mutfak olarak faaliyet gösteriyoruz. Fason imalatımız var. Dışarı da kapatmış olduğumuz atölyeler var, onlar bize çalışıyorlar. Türkiye’nin büyük firmaları ve yurt dışından ithalatla birlikte mutfak sektörüne hizmet veriyoruz. Tüm Türkiye’ye ve yurt dışına mal satıyoruz. Kıbrıs, Tatar, İran, Azerbaycan, Bosna Hersek, İngiltere, Almanya gibi birçok ülkeye mal gönderiyoruz.

-Eğirdir’e gidip-geliyor musunuz?

-Eğirdir’e gidip geliyoruz. Akrabalarımız orada. Halalarım orada yaşıyor. Amcalarım vardı, rahmetli oldular. Eğirdir çok güzel bir ilçe. İnsan memleketine gidince duygusallaşıyor. O güzel yerleri görünce değişik bir duyguya kapılıyorsunuz. Babaannem orada Kale Mahallesi’nde yaşıyordu. Tepedeki evini hatırlıyorum. Göl manzaralı bir evdi. Gölün üzerine ayışığı vurduğu zamanki manzara dünyanın hiçbir yerinde yok. Eğirdir hakettiği bir yerde değil. Çok daha gelişmiş olmalıydı. Ama uzun süre sonra gittim ama farklılık gördüm. Bir takım ilerlemeler olmuş ama yeterli değil. Çok daha gelişmiş olmasını beklerdim.

-Beşiktaş Kulübü’ndeki göreviniz nedir?

-Ben derneklerden, taraftardan, sponsorluklardan ve pazarlamadan sorumlu yönetim kurulu üyesiyim. 195 tane derneğimiz var. Şili’de, Güney Afrika’da, Arjantin’de, Almanya’da, Belçika’da, Hollanda’da, Amerika’da, Avustralya’da dernek şubelerimiz var. Beşiktaş markasını Türkiye’de ve dünyada en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorlar. Onlar bizim bulundukları yerlerdeki temsilcilerimiz. Beşiktaş markasını yukarıya çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Kongre üyemiz 34 bin kişi civarında.

-Beşiktaş taraftarı artık daha çok gözüküyor. Sebebi nedir?

-Başarının gelmesi taraftarın artmasını sağladı. Beşiktaş taraftarı çok fazla kendisini gösteremiyordu. Başarılar gelince artık formaları giyip, sokaklara çıkmaya başladılar. Taraftarımız göğsünü gere gere geziyor. Bizim taraftarımız çok iyidir, takımına tutkuludur. Gece-gündüz takımının peşindedir. Uzaklık, yakınlık dinlemez. Biz kutuplara gittik. Oraya uçakla gittik. Entrasan bir yerdi. Bizi Beşiktaşlılar karşıladı. Dünyanın neresine giderseniz gidin, her yerde, her havalimanında Beşiktaşlıları görürsünüz. Yaygın bir taraftarı vardır. Her yerde sevilir. Diğer takımlarda sever bizi. 

-Isparta’da da Beşiktaşlılar Derneği var. Çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

-Isparta’da da başarılı bir derneğimiz var. Isparta derneğinden ve yönetiminden çok memnunum. Orada bizim Ziyamız var. Ziya her zaman, her yerde takımın yanında ve peşinde. Biz de ona kulüp olarak destekliyoruz. Çalışan derneklerimizin her zaman yanındayız. Isparta Derneğimize ve başkanımıza destek veriyoruz.  Orada bir etkinlik yaptık. Başkanımız Fikret Orman ile birlikte geldik, güzel bir organizasyon oldu. Orada bir kartal yuvamız var. Teşkilatımız şu an çok büyüdü. Şu anda beklettiğimiz 30-40 dernek var.  Derneklerde bizim kadar aktif olan bir kulüp olduğunu düşünmüyorum. Fikret Orman yönetimi ile birlikte derneklerimiz çok gelişti. 3-4’e katladı. Çok fazla alaka gösteremeyeceğimiz için yeni dernek açmak istemiyoruz ama yine de büyüyor.

-Türkiye’de futbol kulüpleri çok zor durumda. Sebebi nedir?

-Türkiye’de bütün kulüpler sıkıntıda. Türkiye’de en yukarıdan en aşağıya kadar sıkıntı var. Kötü yönetimler nedeniyle sıkıntı yaşanıyor. Hesapsızca a para harcanıyor. Biz de yönetim kurulu üyesi olmamıza rağmen takımın uçağına binerken bilet kesiliyor. Konaklama paramızı, maç biletimizi her şeyimizi biz karşılıyoruz. Önemli olan sistemi kabullenmek, sistemin üzerine yük vermemek ve iyi yönetmek. Eskiden bu kadar büyük borç yoktu. Kötü yönetimler nedeniyle borçlar arttı. Takılarda kongre yapısı çok önemli. Yönetimleri kongreler seçiyor. Takımı iyi yönetemeyecek yönetimler seçilmemeli.”

 

 

 

Bu haber 883 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...