Başkan Günaydın Gökkubbe inşaatını inceledi

28 Ocak 2013 18:16

Isparta Belediyesi tarafından Batıkent Mahallesi ISBAŞ Bimsblok Fabrikası’nın arkasındaki alanda uygulama çalışmalarına başlanan 8 bin metrekaresi Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri olarak, yine 3 bin metrekare oturum alanlı ve toplamında 3 kat 9 bin metrekarelik katlı otopark inşaatı çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. İnşaat çalışmalarına başlandığı günden bu yana büyük mesafe alınan çalışmalar hazırlanan programın önünde devam ediyor. Şu ana kadar inşaat alanında 370 ton demir kullanıldı. Yine 4 bin 100 metreküplük bir beton dökülürken, bin 400 metrelikte foraj yapıldı.

Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri ile Otopark inşaat çalışmalarını inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, otopark alanındaki fore kazık çakımlarının tamamlandığını, hafriyat çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Gökkubbe’deki çember şeklindeki yapılan sömel çalışmalarının tamamlandığını kubbeyi oluşturacak payende kolanlarının yapımının sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yine inşaat alanında kullanılacak olan çelik sistemlerin yapımının da atölyelerde devam ettiğini aktardı. Başkan Günaydın, “Bir yandan inşaat çalışmalarımız devam ediyor diğer taraftan da kullanılacak malzemelerin imalatları sürüyor. İnşaat çalışmaları için yapmış olduğumuz programın önünde gidiyoruz. Kış aylarında olmamıza karşın çalışmalarımız güzel devam ediyor. Isparta’nın önünü açacak kalıcı bir tesisimiz olacak. İnşaatımızı 30 Ağustos’a bitireceğiz. En son teknik ve teknolojiyi kullanıyoruz. Burası Isparta’nın övünç kaynağı olacak bir tesis haline gelecek. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Diğer taraftan Gökkubbe Ulusal Fuar, Kongre, Sergi ve Kapalı Pazaryeri ve otopark inşaatının yapımını üstlenen yüklenici firmanın şantiye şefi Fatih Kutlu da, bugüne kadar hava şartlarını gayet iyi gittiğini söyledi. Kutlu, otopark alanındaki fore kazıkların çakıldığını hafriyat çalışmalarının devam ettiğini, aynı şekilde Gökkubbe’nin de aynı hızla inşaatının sürdüğünü belirtti.

Programın önünde olduklarını ve her şeyin iyi gittiğini kaydeden Kutlu, şu ana kadar inşaat alanında 370 ton demir, 4 bin100 metreküpbeton kullandıklarını ve yine bin400 metreforaj işinin yapıldığını ifade etti.

 

 

Bu haber 965 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...