Vali Günaydın “Çevre Polisleri” İle Buluştu

16 Mart 2018 19:27

Alaybeyoğlu İlkokulu öğrencileri çevre bilincini ve farkındalığını arttırmak amacıyla oluşturdukları “Çevre Polisi” projesini Vali Günaydın’a anlattılar.

Öğretmenleri eşliğinde Vali Günaydın’la buluşan öğrenciler Çevre Polisi olarak amaçlarını, yürüttükleri çalışmaları ve çevreyle ilgili görüşlerini aktardılar. Çevreyi koruma ve öğrencilerin çevre konusundaki farkındalıklarını arttırmayı amaçlayan projede öğrenciler özel şapka ve yelek giyerek çevrenin korunması, doğal kaynakların idareli kullanılması ve geri dönüşüm konularında büyükleri ve arkadaşlarını bilgilendiriyorlar.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti paylaşan Vali Günaydın ise öğrencilere, böylesine önemli bir konuda göstermiş oldukları duyarlılıktan ötürü teşekkür etti. Temiz, sağlıklı ve yaşanılabilir bir çevre için, bilinç oluşturmak adına uygulanan projenin çok anlamlı olduğunu vurgulayan Vali Günaydın öğrencilerin yürüttükleri bu önemli projenin yakın zamanda başlattıkları  “Sıfır Atık” projesiyle de mükemmel bir uyum sağladığını söyleyerek öğrencilerin çevreyle ilgili yaptıkları bu çalışmaları sürekli olarak çevrelerine anlatmaları gerektiğini belirtti.

Çevre Polisi olarak öğrencilerin yürüttüğü projeyi can-ı gönülden destekliğini ve emeği geçen öğretmenlere teşekkür ettiğini söyleyen Vali Günaydın, teknoloji bağımlılığı ile ilgili olarak da öğrencilere bilgi vererek akıllı cep telefonlarıyla vakit geçirmek yerine ders çalışmayı ve kitap okumayı tavsiye etti.

Vali Günaydın ayrıca öğrencilerden, interneti anne babaları veya öğretmenleri nezaretinde kullanmaları ve zamanlarının çoğunu internette geçirmemeleri konusunda da tavsiyelerde bulunarak, öğrencilerden konuşmalarında ve iletişimde kötü sözler kullanmamalarını ve kullananları da uyarmalarını istedi.

Vali Günaydın minik misafirlerine çeşitli ikramlarda bulunduktan sonra tek tek uğurladı.

 

Bu haber 711 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...