Madde Bağımlılığı Semineri Uluborlu’da gerçekleştirildi

18 Mart 2018 18:00

Öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik, madde bağımlılığı ve maddeyle mücadele yöntemleri konulu seminer programı Uluborlu’da gerçekleştirildi.

Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nin yıllık faaliyet programında yer alan eğitim faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik madde bağımlılığı ve madde ile mücadele yöntemleri konulu eğitim 14 Mart Çarşamba günü saat 14.00'te Uluborlu Halk Kütüphanesi Toplantı salonunda yapıldı.

Madde Bağımlılığı ve Madde ile Mücadele yöntemlerinin konu edildiği semineri Uluborlu Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Sosyolog Isparta Yeşilay Eğitim Kurulu Başkanı Ahmet Aydın ve Uyumder Derneği yöneticisi Yaşar Erbil aktardı. 80 katılımcının takip ettiği eğitimde Madde tipleri ve kullanıldığı isimler, Madde kullanımın yaşı ve Ülkemizdeki durum anlatıldı. Madde ile mücadelede bilinç kavramında anlatıldığı eğitimde çevre faktörünün çok önemli olduğu bu konuda Ailelerin bilgili olmaları gerektiği ifade edildi. Madde bağımlılığı ile mücadele edebilmek için öğretmen ve velilere büyük iş düştüğünü ifade Sosyolog Ahmet Aydın, bilinçli olmanın önemini ve  muhakkak uzman desteği alınması gerektiği katılımcılara aktardı. Uyumder Derneği yöneticisi Yaşar Erbil, madde kullanan kişilerin rehabilitasyon süreçleri hakkında bilgi verirken bu kişilere doğru yaklaşımın hayati bir önem taşıdığını ifade etti.

1 saat süren madde bağımlılığı ve madde ile mücadele yöntemleri konulu eğitim soru-cevap kısmıyla sona erdi.

 

Bu haber 572 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...