“Kahramanlarımız sayesinde bu topraklarda güvenle yaşamaktayız”

18 Mart 2018 18:02

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, 18 Mart Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Milletvekili Bakır’ın mesajı şöyle: “Üzerinde yaşadığımız bu topraklar Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve kahraman Mehmetçiklerimizin önderliğinde gerçekleştirilen birçok savaş ve mücadelenin sonunda bizlere miras kalmıştır. Vatan ve özgürlük uğruna nice şehitler vererek kazandığımız Çanakkale Deniz Zaferi’ de bunlardan biridir.

                18 Mart Zaferi dünya tarihinde emperyalizme karşı yorgun, yoksul ama onurlu ve gururlu bir milletin ‘ Çanakkale geçilmez’ diyerek yazdığı bir destandır. Atalarımızın büyük zorluklar ve fedakarlıklarla kazandığı bu zafer, öncelikle Kurtuluş Savaşımızın ardından da Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı yolu açmıştır. Emperyalizme karşı topyekun kazanılmış ve dünya ülkelerinin hala hayranlıkla andıkları bu zafer, bugünde milletimize kılavuz olmaya devam etmektedir. Bizler Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün dehası ve komuta yeteneği, vatan aşkıyla kendini feda eden Aziz Şehitlerimiz ve Seyit Ali Onbaşı gibi kahramanlarımız sayesinde bu topraklarda güvenle yaşamaktayız. Ulusumuzun karşı karşıya olduğu tehditler ne kadar büyük olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti bu tehditleri yok edecek güce, cesarete ve kudrete her daim sahiptir. Bize tarihimizi unutturma ve yeni bir tarih yazma çabaları ise beyhudedir. Türkiye bugün ATATÜRK ve silah arkadaşları, aziz şehit ve gazilerimizin insanüstü gayretleri neticesinde sıradan bir Ortadoğu ülkesi olmaktan kendini koruyabilmiştir.

Bu duygularla 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferinin yıl dönümünde; "Çanakkale Geçilmez" sözünü tarihe kazıyan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları asil kanlarıyla sulayarak sonsuzluğa ulaşan aziz şehitlerimizi, rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Ayrıca hem Afrin operasyonun da, hem de terörle mücadele de şehit düşen kahraman vatan evlatlarına da Allah’ tan rahmet diliyorum.

 

Bu haber 650 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...